Alberto Chelu este cuțitul de aur al lui Chef Florin Dumitrescu și a preparat în prima ediție de confruntări individuale de la ”Chefi la cuțite” din sezonul 8, ediția 28, o spectaculoasă rețetă de tocăniță de pui cu legume și mămăliguță cu ou ochi.
Asemănătoare cu tochitura dobrogeană, atât la aspect cât și la gust, rețeta a primit aprecieri maxime de la cei trei chefi.
Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de pui cu legume și mămăliguță cu ou ochi:
-
Pentru tocănița de pui:
- 1 kg pulpe și pipet de pui, dezosate
- sare și piper
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 3 ardei grași, roșii
- 300 gr pastă de roșii
- coriandru
-
Pentru mămăliguță:
- mălai
- apă
- sare
- unt
- ouă
Mod de preparare pentru Rețeta de tocăniță de pui cu legume și mămăliguță cu ou ochi
Preparare tocăniță de pui.
Carnea de pui se porționează și se trage la tigaie în ulei încins, condimentată cu sare și piper.
Când carnea își schimbă culoarea și este aproape pătrunsă, se adaugă ceapa tocată și morcovu, de asemeni tocat.
Apoi se adaugă ardeii tocați mărunt și pasta de roșii și se mai completează cu puțină apă pentru a acoperi ingredientele. Se potrivește gustul cu puțin coriandru și se lasă tocănița la scăzut.
Preparare mămăliguță și ouă ochiuri.
Se fierbe apa, se diluează sarea, apoi se daugă mălaiul, puțin câte puțin și se amestecă continuu. Se fierbe mămăliguța, iar la final se încoroprează în ea puțin unt.
Se prepară și ouă ochiuri.
Foarte gustoasă această combinație din rețeta de tocăniță de pui cu legume și mămăliguță cu ou ochi!
Rețetă de tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon, gătită de Cristina Raiu la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță cu influențe turcești și mămăliguță cu brânză și sos de smântână, gătită de Robert Vasiliu la Chefi l...