Tort cu ciocolată albă, cel mai dulce desert de Ziua Copilului! Răsfață-te, o dată pe an e 1 Iunie!
a1.ro îți prezintă o rețetă deosebită pentru o zi specială!
Publicat: Miercuri, 31 Mai 2017, 16:07 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
a1.ro îți prezintă o rețetă deosebită pentru o zi specială!
Ingrediente (8 porții)
Pentru blat:
200 gfăină
150 gzahăr
50 gcacao
5ouă
esență de rom
praf de copt
lichior de fructe
Pentru cremă:
800 g ciocolată albă
300 ml frișcă naturală
100 g unt
Preparare
2 - Blatul Se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul și se bat în continuare. Se pun gălbenușurile pe rând și esența de rom. Se amestecă ușor și se presară făina, cacaua cernută și praful de copt. Se încorporează și se toarnă în forma de tort unsă cu unt. Se coace 45 minute la foc moderat. Se scoate pe un grilaj. După ce s-a răcit se taie în 5 foi. Se stropesc cu puțin lichior de fructe.
1- Crema Se topesc pe baie de abur 500 g ciocolată. Se adaugă 50 g de unt moale și se amestecă energic. După ce s-au omogenizat se adaugă frișca și se încorporează în ciocoltă. Se montează tortul, întinzând cremă pe foi și punându-le una peste cealaltă. Restul de 300 g ciocolată se topește pa baie de abur și se freacă energic împreună cu 50 g unt moale. După ce s-a răcit puțin, se folosește la „îmbrăcarea” tortului. Se ornează cu ciocolată rasă și fructe.