Tort cu fructe și biscuiți. Rețetă simplă de tort fără coacere
Când ai poftă de un desert simplu și delicios, acest tort cu fructe și biscuițipoate fi alegerea perfectă pentru că nu necesită coacere și nici ingrediente complexe.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 07 Octombrie 2020, 12:04 | Actualizat: Miercuri, 07 Octombrie 2020, 14:46Diana Georgescu și Miruna Ionescu, două concurente din ediția 14 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, sunt două prietene extrem de bune, s-au prezentat la concurs în calitate de rivale, dar s-au ajutat reciproc preparând trei rețete delicioase cu care au sperat să treacă în etapa următoare, iar printre acestea s-a numărat și o rețetă simplă de tort fără coacere cu biscuiți și fructe.
Tort cu fructe și biscuiți. Rețetă simplă de tort fără coacere - Ingrediente:
-
Pentru baza tortului:
- 1 kg biscuiți
- Pentru crema de fructe:
- 1 kg mere
- 2-3 banane
- 200 gr zahăr
- 50 gr unt
-
Pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 200 gr făină
- 5 gălbenușuri
- 200 gr zahăr
- esență de vanilie, sau păstaie de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 gr unt
-
Pentru glazură:
- 50 gr cacao
- 50 ml lapte
- 100 gr unt
- 1 praf de sare
Tort cu fructe și biscuiți. Rețetă simplă de tort fără coacere - Preparare
Mai întâi se pregătește crema de vanilie.
Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi se diluează, treptat cu laptele ușor fierbinte și se încorporează făina.
Se fierbe compoziția la foc mediu, amestecând continuu până se îngroașă ca o budincă. Spre final de fierbere se adaugă vanilia.
Se dă crema de vanilie la rece, după care se încorporează, treptat, untul la temperatura camerei.
Preparare compoziția de fructe.
Se răzuiesc merele și se pun la caramelizat cu zahărul și untul. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până se evaporă siropul care se formează, iar spre final, se adaugă bananele tăiate în cuburi mici.
Asamblare tort cu fructe și biscuiți.
Într-o formă de copt dreptunghiulară, cu lateralele detașabile se pune un rând de biscuiți și se acoperă cu crema de vanilie. Peste cremă se așază alt rând de biscuiți, apoi compoziția de fructe și la final, un ultim rând de biscuiți. Se dă tava cu tortul la frigider pentru 20-30 de minute, pentru a se așeza bine straturile.
Se prepară glazura de cacao.
Se amestecă zahărul cu cacaua și laptele și se pun la fiert până la diluarea zahărului și omogenizarea compoziției. Se adaugă untul și se amestecă până acesta se topește, apoi se lasă compoziția să se tempereze 10 minute.
Glazura de cacao se întinde peste ultimul strat de biscuiți și se mai lasă tortul la rece până aceasta se întărește ușor.
Se porționează deliciosul tort cu fructe și biscuiți și se servește.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!