Dan Boldea, un tânăr de 24 de ani din Cluj, de meserie actor și cântăreț, a venit în ediția 14 din sezonul 8 „Chefi la cuțite” ca să se joace cu mâncarea după cum declară el.
Și s-a jucat foarte frumos și asumat, preparând un delicios desert pe bază de morcovi și ananas cu care i-a cucerit maxim pe cei trei chefi.
Rețeta Tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză. Carrot cake - Ingrediente:
-
Pentru blat de tort cu morcovi:
- 400 gr de morcovi
- 300 gr de făină integrală
- 250 gr de ananas cu suc din conservă
- 4 ouă
- 200 gr de zahar alb tos
- 100 gr de zahar brun
- 150 ml ulei
- 150 gr de stafide
- 1 esență de vanilie
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de praf de copt
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
-
Pentru crema de brânză:
- 200 gr de zahar pudră
- 250 gr de cremă de brânză
- 100 gr de unt Pilos de la Lidl
Rețeta Tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză. Carrot cake - Preparare
Preparare blat de tort cu morcovi
Într-un bol, se amestecă ingredientele uscate: faina scorțișoara, bicarbonatul și praful de copt.
Ouăle se mixează bine presărate cu sare, apoi se adaugă zahărul tos și cel brun și se mixează până rezultă o compoziție spumoasă. Se adaugă uleiul, esența, apoi se încorporează amestecul de ingrediente uscate.
Morcovii se curăță, se dau pe răzătoare și se încorporează în aluat.
Bucățile de ananas din compot se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de carrot cake. Se adaugă și stafidele ușor hidratate în apă caldă.
Se potrivește textura blatului de tort cu puțin suc de la compotul de ananas, așa încât să fie ca a unui blat de tort clasic.
Compoziția obținută se întinde uniform la baza unei forme de tort de 24-25 cm și se coace
pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Se va face și testul cu scobitoarea pentru siguranța coacerii.
Preparare cremă de brânză pentru carrot cake.
Se amestecă untul Pilos de la Lidl, ținut la temperatuca camerei cu zahărul până devine cremos. Se încorporează crema de brânză și se adaugă un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Crema de brânză se întinde uniform peste blatul de tort cu morcovi și ananas.
Este un desert foarte delicios după cum au declarat cei trei simpatici chefi, care au vrut neapărat rețeta.
Spor la preparat rețeta de tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză, Carrot cake și poftă bună la savurat!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!