Vinete la cuptor cu mozzarella, ustoroi și parmezan
Pentru atunci când dorești un preparat gustos, dar fără carne, rețeta Vinete la cuptor cu mozzarella, ustoroi și parmezan, îți poate fi de folos!
Publicat: Marti, 13 Noiembrie 2018, 21:13 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:26Pentru atunci când dorești un preparat gustos, dar fără carne, rețeta Vinete la cuptor cu mozzarella, ustoroi și parmezan, îți poate fi de folos!
Ingrediente pentru rețeta Vinete la cuptor cu mozzarella, ustoroi, parmezan
- 5 vinete, medii
- 200 gr parmezan ras
- 800 gr mozzarella
- Frunze de busuioc verde
- ulei măsline
- 800 ml suc de roșii
- 8 roșii proaspete
- 10 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare pentru rețeta Vinete la cuptor cu mozzarella, ustoroi, parmezan
Tăiem vinetele felii, presărăm sare peste ele și le lăsăm să se scurgă de apă, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie, absorbante.
Se ung cu ulei pe ambele părți și se rumenesc pe ambele părți, într-o tigaie grill bine încinsă.
Se prepară un sos de roșii.
Se pune ulei la încins, într-o tigaie și se călește usturoiul strivit.
Se adaugă sosul de roșii, sare și piper și se lasă la fiert până se reduce consistent. Atunci se adauga busuiocul tocat și se mai lasă cam 5-10 minute pe foc.
In vase mici, termorezistente se așază un strat subțire din sosul de roșii, apoi felii de vinete presărate cu parmezan, un strat generos de mozzarellași repetăm straturile pâna la umplerea vaselor.
Ultimul strat va fi de mozzarella.
Se dau vasele la cuptor la 200 grade pentru 20-25 de minute.
Poftă bună!