Antena

În ce restaurant poți gusta din preparatele lui Chef Cătălin Scărlătescu. Unde a creat meniuri și unde gătește

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai faimoși bucătari din România. A intrat în bucătărie de pe vremea când avea 17 ani, a început cu munca de jos, iar acum preparatele lui sunt printre cele mai râvnite din țară.

Publicat: Joi, 12 Noiembrie 2020, 16:40 | Actualizat: Joi, 12 Noiembrie 2020, 18:01
În ce restaurant poți gusta din preparatele lui Chef Cătălin Scărlătescu. Unde a creat meniuri și unde gătește

Cine vrea să guste din preparatele juratului emisiunii „Chefi la cuțite”, poate merge la restaurantul la care colaborează împreună cu un asociat: „Burgeri și scoici”, care se află în Centrul Vechi, pe strada Smârdan. De asemenea, chef Scărlătescu mai gătește și la „Berăria H”, din Parcul Herăstrău.

Când a debutat pandemia de coronavirus, chef Scărlătescu și-a dat seama că trebuie să se ocupe de gătitul mâncării destinate livrării, așa că și-a deschis site-ul casolet.ro by Cătălin Scărlătescu.

Chef Scărlătescu și-a deschis o nouă afacere în pandemie

Chef Scărlătescu a povestit pentru Life.ro că avea alte planuri înainte de pandemie, dar când a izbucnit criza coronavirusului a știut că trebuie să se adapteze:

„Înainte să înceapă toată nebunia asta cu coronavirus voiam să-mi fac vreo trei, patru magazine de mâncare, un fel de prăvălii de unde vii și îți iei mâncare gata făcută pentru acasă. Foloseam rețetele mele, în mare parte era totul supervizat de mine și la niște prețuri foarte decente, nu d-alea de Nordului. O mâncare foarte bine structurată și foarte gustoasă, la niște prețuri de senzație. Acesta era planul. Numai că a venit coronavirus și am zis: Stai puțin! Trebuie să ne adaptăm că nu murim acum! Aveam bucătăria de vreo doi ani și să spunem că am fost puțin cam puturos, altfel nu pot să-mi imaginez. Am o bucătărie de vreo 300 de metri pătrați în care pot azi să procesez puțin mai mult de două tone de mâncare pe zi. Dacă toată HORECA e închisă, m-am gândit că e momentul ideal să mă apuc de livrări”, a vorbit Cătălin Scărlătescu despre noua lui afacere, care mai are încă 4 angajați, pentru că nu a vrut să aibă foarte mult personal.

Așadar, cei care vor să guste din preparatele lui Scărlătescu pot apela la serviciul de livrare pe care și l-a deschis în pandemie.

Pe lângă meniutile restaurantelor în care gătește, Chef Scărlătescu a mai creat meniuri și pentru alte restaurant. De exemplu, anul trecut, juratul de la Chefi la Cuțite a contribuit la crearea meniului restuarantului „Chef Arena”, din mall-ul din Sibiu.

Chef Scărlătescu gătește în fiecare zi, în special pentru afacerea pe care și-a deschis-o recent.

În afară de afacerea casolet.ro, Scărlătescu spune că nu deține un restaurant, el având doar colaborări și nici nu-și dorește să mai aibă un restaurant, având în vedere timpul pe care îl necesită o astfel de afacere.

Scărlătescu a povestit că la businessul pe care și l-a deschis în pandemie a fost ajutat de prieteni din showbiz, precum Cosmin Seleși sau Geani Kiriță, care au livrat mâncare de Paște.

Recomandari A1

Chef Scărlătescu: Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust

Scărlătescu a vorbit în repetate rânduri despre meseria lui, pe care și-a dorit să o urmeze încă din copilărie. Chef Scărlătescu a povestit că bunica i-a arătat, când era mic, ce înseamnă gustul în mâncare. De asemenea, juratul de la Chefi la Cuțite a mărturisit că întreaga lui familie a muncit în industria care are legătură cu bucătăria.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Chef Scărlătescu a povestit că a încput cu muncile de jos din bucătărie, până când a ajuns să gătească în restaurante de lux din Germania și mai târziu la mari restaurante din România. Chef Scărlătescu a menționat câteva dintre locurile în care a gătit de-a lungul timpului.

Începutul carierei lui chef Cătălin Scărlătescu

„Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)’.

În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.

M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet,încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani de zile lucrez la Howard Johnson”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro.

Whatsapp LinkedIn
chef catalin scarlatescu restaurant mancare meniu catalin scarlatescu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Sfatul lui Iancu Guda despre cât ne putem împrumuta în funcţie de ce salariu avem
Videoclipul zilei
Citește și
Doina Teodoru, urare emoționantă pentru aniversarea lui Chef Cătălin Scărlătescu. Ce a dezvăluit...
Cătălin Scarlateacu a transmis un mesaj inedit, chiar inainte de a începe America Express. Cum s-a...
Chef Cătălin Scărlătescu s-a accidentat și a ajuns la spital. Ce a pățit și cum se simte
Cât costă o farfurie de sarmale cu mămăliguță în restaurantul lui Cătălin Scărlătescu. Prețul...
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cel mai subțire smartphone pliabil ajunge pe piață în februarie. Ce dimensiune impresionantă are useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
Mâncarea care ar schimba forma mandibulei, potrivit cercetătorilor. Copii sunt cei mai afectați UseIT
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Hello Taste