File de șalau provincial, o rețetă a Mălinei Huszar
Mălina Huszar prepară o rețetă inedită pe bază de pește. Preparatul este simplu și ușor de realizat, dar rezultatul va merita din plin!
Publicat: Miercuri, 15 Aprilie 2015, 14:21 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:42- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 400 gr file salau
- 100 gr ceapa alba
- 100 ml ulei
- 100 ml pasta tomate
- 50 gr usturoi
- 50 ml vin alb
- 250 gr rosii proaspete /conserva
- Sare, piper
Mod de preparare
Mălina Huszar prepară o rețetă inedită pe bază de pește. Preparatul este simplu și ușor de realizat, dar rezultatul va merita din plin!
Se spala fileul si se portionaza in doua bucati. Se caleste ceapa in 50 ml ulei, dupa care se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, jumatate din cantitatea de rosii taiate felii si se lasa la fiert cca 10 min. Se adauga usturoiul si vinul, dupa care se mai lasa la redus pana se evapora alcoolul. Se pun pe o tava in 50 ml ulei fileurile de salau si se prajesc la 180 grade cca 10 min.
La jumatatea timpului se stropeste cu zeama de lamaie fiecare file si se adauga felii de rosii deasupra si se continua prajirea. Peste sosul de rosii preparat se adauga fileurile prajite si se mai lasa la cuptor 5 min. Se serveste atat cald, cat si rece.