(P) Un ghid simplu pentru amenajarea băii tale
Un mobilier bine-ales, asortat cu faianța și gresia potrivite pot da viață unei băi. Un design fabulos nu înseamnă mereu spațiu de depozitare mai puțin, în special acum, când există atât de multe variante din care să alegi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 28 Martie 2023, 13:22 | Actualizat: Marti, 28 Martie 2023, 13:23Colecțiile de mobilier baie oferă finisaje atât de vaste încât îți poți (re)transforma baia într-un mod atât de uimitor, care să-ți impresioneze inclusiv oaspeții.
O baie poate prinde o formă foarte frumoasă dacă apelezi la un designer de interior. Dar în cazul în care nu dispui de resursele necesare să primești asistența unui specialist în momentul în care îți decorezi baia, poate că ți-ar prinde bine câteva sfaturi care să se împletească bine cu simțul tău estetic.
Pentru început, ia în considerare dimensiunea băii tale și cât de mult spațiu ai la dispoziție. Dimensiunile băii tale vor determina tipul de mobilier pe care îl vei putea alege. Desenează mai întâi o schiță a camerei. Acest lucru te va ajuta să îți imaginezi cât de ușor accesibile vor fi alegerile tale preferate.
Mai apoi, gândește-te care este scopul pentru care cumperi mobilier baie și care elemente sunt absolut necesare. În acest fel, vei putea selecta ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine, pe termen lung. Dacă este esențial pentru tine să ai multe spații de depozitare, atunci asigură-te că reușești să scoți ce poți mai bun din spațiul pe care îl ai la dispoziție. La polul opus, dacă estetica este mai importană pentru tine, atunci asigură-te că la final vei fi mândru/mândră de rezultatul obținut.
Acum că am acoperit aspectele tehince, ne putem focusa mai mult pe stilul arhitectural pe care dorești să îl abordezi pentru întreaga locuință; deoarece inclusiv baia ar trebui să fie o continuare logică a celorlalte camere. Acest lucru creează ideea unui mediu îngrijit și uniform.
Mobilierul de baie este disponibil în multe game, culori și finisaje. Deci, întreabă-te care este cel care îți place ție cel mai mult. Poate fi contemporan, tradițional sau modern. Indiferent de alegerea ta, stilul ar trebui să-ți reflecte identitatea. Încearcă să nu te lași ispitit/ă de tendințe, deoarece acestea sunt schimbătoare, dar amenajarea unei băi este o investiție care va dura mulți ani de acum înainte.
Astfel, după ce ți-ai făcut un moodboard de inspirație cu toate elementele pe care vrei să le “spună” baia ta, e timpul pentru o decizie. Respectiv, e timpul să hotărăști stilul pe care vrei să îl adopte mobilierul. Pentru a veni în întâmpinarea ta, îți vom prezenta în continuare patru stiluri pe care le poți aborda pentru amenajarea băii.
Primul pe listă este stilul unitar. Asta înseamnă că fiecare piesă de mobilier vine în continuarea celeilalte și, acolo unde se pretează, anumite piese sunt îmbinate pentru o organizare a spațiului mult mai riguroasă.
Un alt stil foarte popular pentru băile care nu dispun de foarte mult spațiu este cel modular. Acest stil presupune încorporarea unor spații de depozitare în pereți, oferind piese de sine stătătoare și permițând mai multă flexibilitate în design. Astfel, te vei putea bucura de toate facilitățile dorite, salvând mai mult spațiu și având piese de mobilier de tip 2 în 1.
Când nu știi exact ce stil să alegi și spațiul ți-l permite, nu poți da greș cu stilul clasic sau tradițional. Acest stil de mobilier baie are un impact mare deoarece este mult mai sofisticat. Acest stil funcționează bine în toate tipurile de băi.
Ultimul, dar nu cel din urmă, este stilul modern. Acesta este definit de liniile sale drepte, curate, elegante și formele geometrice, mai ales pentru momentul în care alegi o chiuveta baie. Acest tip de mobilier este funcțional și elegant, rămânând în același timp în tendințe.
Noi ne-am făcut datoria și ți-am prezentat câteva dintre aspectele de care trebuie să ții cont în momentul în care ați amenajezi baia. Acum este rândul tău să iei aceste informații și să le pui în aplicare cum știi mai bine: fie să te bazezi pe simțul tău estetic, fie să vorbești cu un specialist dacă te simți puțin copleșit/ă.