Invata sa prepari ciorba de ciuperci!
Ciupercile sunt bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D si zinc. Dintre toate legumele, ele sunt considerate a fi cel mai bun substitut al carnii. Mai mult, sunt mai usor de digerat de catre organism decat alimentele ce contin proteina animala. Pe timp de vara, poti consuma o ciorba acra de ciperci, hranitoare si cu putine calorii.
Publicat: Sambata, 26 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:58Ingrediente:
1 borcan ciuperci
1 morcov mic
1 ceapa
6 catei de usturoi
2 linguri ulei
1 cartof
sare, piper
lamaie
smantana (optional)
2 litri apa
Preparare:
Cureti legumele. Ceapa si morcovul le dai prin razatoarea mica, usturoiul il zdrobesti cu presa. Le pui pe toate in cratita, adaugi si uleiul, le calesti pana incepe sa se coloreze portocaliu uleiul, de la morcov, dupa care adaugi ciupercile si piperul (in prealabil, scurgi ciupercile si le treci printr-un jet de apa rece).
Le lasi pe toate la foc mic pana incep sa sfaraie, apoi adaugi apa, lasi sa fiarba circa 15 minute, pana cand ciupercile sunt pe jumatate fierte, dupa care adaugi cartoful curatat si taiat cubulete de marime potrivita. Sarezi dupa gust. Cand cartoful este fiert, ciorbita este gata.
Se adauga lamaie dupa gust si smantana pentru cine vrea un gust mai cremos.
foto: http://food-4tots.com