Reteta: cartofi cu sunca
Incearca o reteta rustica si simplu de realizat! Cartofii cu branza si bacon pot fi serviti ca atare sau cu o garnitura de salata verde.
Publicat: Miercuri, 27 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:31Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 100 g branza de vaci
- 75 g smantana
- doua fire ceapa verde
- 50 g unt
- 300 g bacon
- 100 g ciuperci
- un ou
- 150 g cascaval
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
- rosii
- castraveti verzi
- usturoi
Mod de preparare
1. Cartofii se spala, se fierb 15 minute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca putin, apoi se curata de coaja si se taie jumatati.
2. Li se indeparteaza mijlocul cu o lingurita, se toaca marunt, iar cartofii se asaza intr-o tava.
3. Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu smantana, patrunjelul si ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust.
4. Se feliaza baconul, se opresc 12 felii, iar restul se toaca marunt si se pune in bol. Se adauga oul, ciupercile tocate, se amesteca totul bine si se umplu cartofii.
5. Se asaza sub cartofi patru felii de bacon, se introduce tava in cuptor si se coc la foc mediu zece minute.
6. Se presara cascaval ras, se asaza deasupra feliile de bacon ramase si se introduc din nou in cuptor pentru zece minute.
Sfat: Se servesc calzi ca atare, cu salata de rosii sau salata de castraveti cu smantana si usturoi.
Bautura: Pinot Noir
Citeste si Jurnalul National
Foto: foodmakesmehappy.com