Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin
Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.
Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:41Ingrediente:
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- frunzele de la 2 crengute de rozmarin, tocate
- 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobite
- 3 boabe de ienupar (se gasesc la magazinele tip plafar), zdrobite
- 1 lingura ulei de masline
- 1 pulpa intreaga de miel, de aproximativ 3kg
- 250 ml de vin alb
Metode
1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amesteca usturoiul, rozmarinul, piperul si ienuparul cu suficient ulei de masline, pana cand se obtine o pasta. Se scoate mielul din frigider si se freaca puternic cu pasta, apoi se lasa deoparte o ora, pana cand carnea ajunge la temperatura camerei.
2. Se asaza pulpa intr-o tava adanca si se da la cuptor 1 ora si 45 de minute. Se scoate carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa deoparte 30 de minute. In felul acesta, carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc. Daca preferi carnea bine facuta, las-o la cuptor 2 ore, apoi 30 de minute deoparte in folie, ca mai sus.
3. Se scurge din tava cat mai multa grasime, apoi se asaza tava pe foc, amestecand cu o lingura de lemn. Se toarna vinul, se lasa sa fiarba si sa scada putin, amestecand in continuare. Se strecoara acest sos intr-o sosiera si se asezoneaza dupa gust. Se taie carnea de miel in felii. Se serveste impreuna cu sosul.
Citeste si Good Food Romania!