Reteta de post a zilei: stir-fry vegetarian
Stir-fry reprezinta metoda calirii si sotarii rapide, la foc mare, in tigaia speciala wok (concava si inalta) a ingredientelor proaspete, totul realizandu-se in cateva minute.
Publicat: Joi, 24 Martie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:41- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
- o ceapa medie taiata in doua si tocata in rondele mari;
- o lingura supa de legume;
- patru catei zdrobiti de usturoi;
- doua linguri de ghimbir tocat marunt;
- un ardei gras rosu taiat in rondele mai mari;
- o cana de ciuperci taiate in doua;
- o cana de varza taiata marunt;
- doua linguri sos soia;
- o lingura otet (de orez, de preferat)
- o lingura patrunjel sau coriandru tocat;
- o lingura seminte susan;
- sare, piper.
Preparare:
Zdrobiti usturoiul si taiati ceapa si lasati aceste doua legume cateva minute, sa respire. Intre timp preparati restul de vegetale, conform indicatiilor.
E indicat sa aveti un wok, cat de mic, si sa dati focul tare la aragaz: incalziti apoi in acesta o lingura de supa de legume, apoi, cand aceasta fierbe, dati focul mai mic si sotati ceapa, un minut si jumatate. Daca nu aveti wok merge o cratita de aluminiu.
Adaugati apoi ardeiul rosu, ciupercile, varza si amestecati doua minute, apoi puneti usturoiul si ghimbirul si amestecati inca doua minute.
La final puneti din ingredientele ramase, mai amestecati un minut, presarati susanul si mancarea este gata. Pofta buna!