Reteta: Fattoush, salata libaneza cu sumak
Gastronomia libaneza, foarte simpla si sanatoasa, isi are radacinile in traditiile arabe. Anticii fenicieni au trebuit sa se mute in munti, in acest fel fiind nevoiti sa se adapteze noilor conditii de viata, ceea ce a influentat categoric si bucataria traditionala.
Publicat: Miercuri, 06 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:29- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Facuta cu bucati de lipie prajita, combinata cu legume, aceasta salata libaneza numita Fattoush isi gasete savoarea in sumak, ingredientul special ce-i ofera aroma unica, acrisoara.
Ingrediente:
- salata (de recomandat salata iceberg)
- ceapa verde (ori ceapa rosie)
- lipie
- o rosie
- un castravete mediu
- patrunjel proaspat
- 2 catei de usturoi
- o lingurita de sumak
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingurita de susan
Preparare:
1. Se taie salata pe lung, apoi ceapa foarta marunt, castravetele si rosia, julienne.
2. Lipia, taiata patratele, se prajeste in doua linguri de ulei de masline, peste care se adauga susanul. Nu lasati lipia pe foc mai mult de 1 minut!
3. Prajeala se adauga in salata verde si se amesteca. Se pun apoi cateii de usturoi taiati marunt, sumak-ul si zeama de lamaie.
Salata se mai poate servi cu ridichii, ori frunze de menta, dupa gust.
Pofta buna!
Foto: www.dirtykitchensecrets.com