Reteta: Oua rascoapte cu sos picant
Incearca o reteta simpla, dar consistenta, ce poate fi atat o gustare pentru o dupa-masa in familie, dar si o garnitura la un alt fel de mancare, sau parte dintr-un platou mai mare, in cazul in care ai musafiri.
Publicat: Miercuri, 06 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:29Ingrediente:
- 6 oua
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita mustar
- 100 g ulei
- 2 castraveti murati in otet
- sare
Preparare:
Se fierb ouale tari. Cand s-au racit, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu ou astfel: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare.
Se freaca cu o lingura de lemn pana s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga putin cate putin ulei. Cand sosul este gata, se adauga 2-3 castraveti in otet si capetele de albus rascoapte, toate taiate foarte marunt.
Se potriveste de sarat si de acru. Preferabil ca sosul sa fie putin mai sarat. Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie, iar imprejur se pun foi de salata verde si felii de ridichi. In sos se poate adauga si putin otet.
citeste si revista Felicia