Reteta zilei: chiftele de porc cu salvie
Reteta de astazi combina carnea tocata de porc cu aroma salviei, totul fiind servit alaturi de un piureu inedit facut nu doar din cartofi, ci si din morcovi si conopida. Pofta buna!
Publicat: Marti, 26 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 500 g carne de porc;
- un ardei iute;
- o ceapa;
- un morcov;
- 5 cartofi;
- o lingurita cu ghimbir ras;
- 4 catei de usturoi;
- un ardei capia;
- un ou;
- 100 g pesmet;
- salvie;
- 600 g conopida;
- o telina mica;
- 200 ml lapte;
- 50 g smantana;
- sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
1. Carnea de porc se spala, se sterge cu un servet absorbant, apoi se da prin masina de tocat. Se pune intr-un bol impreuna cu ardeiul iute tocat marunt, ceapa tocata, usturoiul pisat si ghimbirul ras.
2. Se adauga morcovul si un cartof dati prin razatoare, ardeiul capia si doua frunze de salvie tocate.
3. Se presara sare si piper, se adauga oul si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.
4. Se formeaza chiftelute rotunde cu mainile umede, se prajesc in ulei incins, apoi se scot intr-un bol tapetat cu servetele absorbante.
5. Restul de cartofi, conopida si telina se fierb, se scurg de apa si se paseaza.
6. Se amesteca bine cu laptele dulce si smantana, sare si piper dupa gust si se serveste alaturi de chiftelele de porc.
● Sfat: Daca piureul este prea gros, se mai adauga treptat din apa in care au fiert legumele.
● Bautura potrivita: Merlot