Reteta zilei: Chocolate chip cookies (fursecuri cu ciocolata)
Indiferent daca sunt moi si usor elastici, sau subtiri si croncanti, cei mai multi dintre noi iubim fursecurile de ciocolata americane, mai ales alaturi de o cafea, o cana cu lapte sau un ceai. Invata si tu reteta propusa de Martha Stewart!
Publicat: Joi, 12 Mai 2011, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 00:08Ingrediente:
- doua cani si un sfert de faina de grau;
- ½ lingurita praf de copt;
- 200 grame unt nesarat, la temperatura camerei;
- ½ cana zahar granulat;
- o cana zahar brun;
- o lingurita sare;
- doua lingurite extract de vanilie;
- doua oua mari;
- doua cani fulgi de ciocolata.
Preparare:
1. Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca faina si praful de copt. In alt bol amesteca untul cu ambele tipuri de zahar cu ajutorul unui mixer, la viteza medie, pana obtii o crema usoara si pufoasa. Redu viteza, apoi adauga sarea, vanilia si ouale. Amesteca bine, timp de un minut. Adauga si amestecul de faina si dupa ce o incorporezi bine, pune si bucatile de ciocolata.
2. Intr-o tava incapatoare pune o foaie de copt si pe ea pune cu lingura gramajoare de aluat, lasand suficient spatiu intre ele. Da-le la cuptor pentru 8-10 minute. Apoi scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe foaia de copt cam un minut sau doua. Apoi transfera-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca de tot. Pastreaza-le intr-un recipient bine inchis, la temperatura camerei, pana la o saptamana. Pofta buna!
Foto: bakersroyale.com