Reteta zilei: Dorada cu fasole mung si orez negru
O reteta exotica, ce aminteste de nisipul insulelor spaniole, este numai buna pentru zilele ploioase de toamna, cand avem nevoie de ceva gustos si picant oentru a ne incalzi.
Publicat: Miercuri, 27 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:31Ingrediente:
- 4 dorade
- 150 g fasole mung
- 80 g orez negru
- doua cepe rosii
- doi ardei iuti
- 4 catei de usturoi
- doua limete
- 150 ml ulei de masline
- boia dulce
- cimbru uscat
- sare
- piper
- patrunjel
- morcovi
- fenicul
- gulii
Mod de preparare:
1. Doradele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala si se scurg. Cepele si usturoiul se curata de foi, se spala si se taie felii.
2. Ardeiul iute se spala, se taie felii si se pune langa ceapa. Se ung doradrele in interior cu ulei, se presara cu boia dulce, sare, piper si o lingurita cu cimbru uscat.
3. Se asaza in interiorul fiecareia felii de ceapa, ardei iute si usturoi.
4. Se ung pestii cu ulei, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe fiecare se asaza felii de limeta.
5. Se presara restul de boia si cimbru, se introduce tava in cuptor si se coc la foc mediu 25-30 de minute.
6. Fasolea mung si orezul se fierb separat in apa cu sare, se scurg, se amesteca bine cu putin ulei, sare, piper si se servesc alaturi de doradele calde.
Sfat: Orezul si fasolea mung se pot amesteca impreuna cu morcovi, fenicul sau gulii fierte si patrunjel.
Bautura: Pinot Gris
Citeste si Jurnalul National
Foto: tastewiththeeyes.com