Reteta zilei: rulouri cu dovleac
Sezonul dovleacului trebuie speculat la maximum asa ca si reteta de astazi va propune un preparat tot pe baza de.....dovleac. Pofta buna!
Publicat: Marti, 09 Noiembrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 22:13Ingrediente:
- 500 g faina;
- 250 ml lapte;
- 3 ou;
- 7 g drojdie uscat;
- zahar tos;
- 120 g unt;
- 400 g dovleac de placinta;
- 4 frunze de salvie;
- 100 g masline fara samburi;
- 50 g miez de nuca;
- 50 g migdale;
- 3 g sare, piper;
- castraveti verzi;
- smantana.
Mod de preparare:
1. Dovleacul se curata de seminte si de coaja, se spala, se taie cuburi si se caleste in 50 g unt pana se inmoaie.
2. Se pune intr-un bol, se adauga salvia tocata bucati, sare si piper. Se paseaza totul cu un blender si se lasa sa se raceasca.
3. Drojdia se dizolva in laptele caldut, se amesteca cu sarea, doua oua si o lingurita cu zahar tos, se toarna peste faina si se framanta, adaugand treptat restul de unt topit.
4. Se acopera aluatul cu un servet si se lasa la dospit 45 de minute. Se intinde o foaie potrivit de groasa, se unge cu piureul de dovleac, se presara maslinele, miezul de nuca si migdalele tocate marunt.
5. Se ruleaza, se taie bucati potrivit de mari si se asaza intr-o tava de briose presarata cu faina.
6. Se lasa sa creasca zece minute, se ung cu ou batut si se coc la foc mediu pana devin aurii.
● Sfat: Se servesc calde sau reci, simple sau cu un sos din smantana si castraveti verzi rasi.
● Bautura asortata: Feteasca Alba
Foto: dazzledish.com