Reteta zilei: somon cu salata iute de castraveti
Vitamina D si acizi grasi Omega 3 - iata principalele beneficii ale retetei zilei de astazi: somon la cuptor cu salata iute de castraveti. Pofta buna!
Publicat: Joi, 28 Aprilie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 23:40- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente (4 portii):
600 grame file de somon, taiat in 4 bucati;
200 grame de felii de castraveti, cu coaja cu tot;
doua lingurite de ardei iute tocat marunt, fara seminte insa;
100 grame ceapa verde tocata marunt;
trei linguri de patrunjel maruntit;
o lingura jumatate de frunze de menta maruntite;
3 linguri (2+1) de zeama de lamaie;
o lingura de sos de soia;
o lingura ulei de masline;
sare, piper dupa gust.
Preparare (20 minute):
Incalziti bine cuptorul. Intre timp frecati fileurile de somon cu zeama de lamaie, sare si piper. Trebuie lasata pielea peste fileu. Cand cuptorul este incalzit la 180 de grade, asezati fileurile de somon, cu partea cu pielea in jos, pe o tava unsa cu putin ulei de masline si tineti-le pentru 8 minute.
Intre timp preparati salata si dressingul: amstecati zeama de lamaie cu sosul de soia, uleiul de masline, sare si piper, apoi, dupa ce ati realizat dressingul, amestecati-l cu feliutele de castravete si cu ardeiul iute. Faceti acest lucru doar in momentul servirii, nu amestecati mai devreme ingredientele.
La final, asezati fileul de somon peste cate o portie de salata de castraveti. Pofta buna!
foto: sunset.com