Ce înseamnă când gălbenușul este de un portocaliu intens. Folosești, dar habar nu aveai de ce arată așa
Ouăle sunt perfecte la micul dejun, însă puțini știu, de fapt, ce semnifică culoarea intensă a gălbenușului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 08 Octombrie 2022, 16:43 | Actualizat: Luni, 09 Ianuarie 2023, 09:41Ouăle sunt considerate super-alimente datorită conținutul bogat de nutrienți. Deși au un nivel crescut de colesterol, nu afectează negativ colesterolul din sânge. În funcție de nuanță, gălbenușul are o intensitate mai mare sau mai mică. Ce înseamnă, de fapt, asta?
Pe aceeași temăGălbenușul este portocaliu intens. Ce semnifică culoarea
Culorile gălbenușului pot varia de la galben deschis până la portocaliu foarte închis și nu are nimic de-a face cu rasa puiului. Diferitele rase pot juca un rol în culoarea cojii de ou, dar când vine vorba de gălbenuș, totul ține de regimul alimentar al găinii.
De exemplu, puii care au mâncare de culoare galbenă vor produce ouă galbene. Deși culorile artificiale nu sunt permise în ouă, unii fermieri își pot hrăni puii cu ardei roșu pentru a produce ouă cu gălbenușuri în nuanța portocaliu intens, notează Bright Side.
Pe aceeași temăCe semnifică învelișul verde al gălbenușului
Dacă vrei un ou fiert tare, este posibil să observi un înveliș subțire, de culoare verde, între gălbenuș și albuș. Nu este ceva de care trebuie să-ți faci griji, pentru că oul poate fi consumat în siguranță. Învelișul verde se formează, de obicei, când ai fiert oul prea mult. În acest caz, hidrogenul din albuș se întrepătrunde cu sulful din gălbenuș, rezultând nuanța verzuie.
Pe aceeași temăCe beneficii aduce consumul de ouă
Ouăle sunt bogate în colesterol, dar consumul de ouă nu afectează negativ colesterolul din sânge pentru majoritatea oamenilor, scrie Healthline.
Ouăle sunt printre cele mai bune surse alimentare de colină (vitamina B4). Colina este un nutrient despre care majoritatea oamenilor nici măcar nu știu că există sau că este importantă pentru sănătate. Astfel, are rolul de a construi membranele celulare și de a susține dezvoltarea sistemului nervos.
Pe aceeași temăOuăle conțin doi antioxidanți esențiali. Luteina și zeaxantina sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor și pot ajuta la prevenirea afecțiunilor oftalmologice. Un studiu a arătat cum consumul a doar 1,3 gălbenușuri pe zi, timp de 4,5 săptămâni, a crescut nivelul de luteină din sânge cu 28-50% și zeaxantina cu 114-142%.
Ouăle îmbogățite cu Omega-3 pot conține cantități semnificative de acizi grași Omega-3. Consumul acestor tipuri de ouă este o modalitate eficientă de a reduce trigliceridele din sânge.
Metoda potrivită de a fierbe ouăle
Există câteva trucuri simple de care să ții cont pentru că te vor ajuta să obții cele mai bune ouă fierte. Vei avea nevoie de ouă proaspete la temperatura camerei și de un vas mic, pentru a nu risca să se spargă. Lasă apa să ajungă la punctul de fierbere, apoi reduce temperatura. Adaugă ouăle cu grijă, cu o lingură mare. Fierbe un minut, stinge focul și acoperă. Lasă 7 minute pentru un gălbenuș complet întărit sau 5-6 minute pentru un gălbenuș moale. Poți folosi un cronometru sau temporizatorul de la telefon pentru a găsi timpul potrivit de preparare personalizat.