Chef Berry ne învață cum se prepară cel mai delicios pui cu usturoi și mămăliguță coaptă.
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit o rețetă interesantă de pui cu usturoi și mămăliguță coaptă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2020, 19:51 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte importanți sunt pașii preparării puiului, dar și ponturile date de Chef Berry, pentru a avea un pui crocant și foarte aromat, dar și o mămăliguță foarte gustoasă!
Ingrediente pentru Rețeta Pui cu usturoi și mămăliguță coaptă:
- 1 pui grill
- 200 gr unt
- sare și piper boabe
- 2-3 foi de dafin
- 2-3 căpățâni de usturoi
- ulei
- 500 gr mălai
- 1 l apă
Rețeta Pui cu usturoi și mămăliguță coaptă - Mod de preparare
Puiul întreg se ține pentru câteva minute în apă cu gheață. Se scoate și se pune în apă caldă pentru câteva sescunde, apoi iar în apă cu gheață și tot așa de 3-4 ori pentru a crea un șoc termic, iar carnea va deveni mai crocantă.
Se scurge bine puiul, se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se rumenește în baie de ulei încins, parfumat cu câțiva căței de usturoi, pentru 10 minute.
Într-o tigaie cu unt se rumenesc 7-8 căței de usturoi striviți, apoi se adaugă puiul și se completează cu puțină apă fierbinte. Se adaugă și 2-3 foi de dafin, câteva boabe de piper și se lasă puiul la înăbușit 30-40 de minute, la foc domol. Se scurge uleiul din vasul în care a fost prăjit puiul, se adaugă câțiva căței de usturoi peste proteina arsă din vas, puțin unt și se curăță bine vasul, presând usturoiul peste arsură. Apoi se tăvălește puiul prin această grăsime cu usturoi.
Tot din bucătăria lui Chef Berry, mai puteți vedea și:
Între timp se prepară și mămăliguța. Se pune apa la fiert, apoi se adaugă sare și mălaiul în ploaie. Se amestecă bine, iar la final se adaugă și puțin ulei. Se tapetează o formă de tort cu unt și se răstoarnă mămăliguța în ea. Se dă la cuptor la 190 de grade, pentru 20 de minute.
Mămăliguța se răstoarnă pe un platou, iar deasupra ei se va așeza deliciosul pui cu sosul de usturoi.
Poftă bună!