Cu puține ingrediente și într-un timp relativ scurt, putem să ne răsfățăm familia cu un prânz gustos și sățios.
Ingrediente pentru Rețeta Ruladă de pui cu nuci și mentă și un piure de mazăre cremos și aromat:
- 300 gr pulpe de pui
- 200 gr roșii cherry
- 2 lămâi
- 2 buc. lemongrass
- 500 gr mazăre
- 50 gr unt
- 2 gr fulgi de chili
- sare și piper
- 2 gr mentă
- 50 gr nuci
Rețeta Ruladă de pui cu nuci și mentă și un piure de mazăre cremos și aromat - Preparare
Pulpele de pui filetate subțire, aplatizate și asezonate cu sare și piper se așază pe folie alimentară. Se presară miezul de nucă peste acestea și frunze de mentă și se rulează. Se împachetează în folie și se blanșează pentru 10 minute, apoi se desfac din folie, se trage la tigaie în puțin unt topit, cu usturoi, după care se păstrează la cuptor, la cald.
Mazarea se blanșază cu sare, apoi se asezonează cu piper, mentă, usturoi și zeamă de lămâie și unt și se transformă într-un piure cremos.
Roșiile cherry se trag la tigaie în puțin unt topit și se adaugă lângă cele două preparate pentru o pată de gust și culoare.
Spor și poftă bună!