Chef Nicolai Tand și Iancu ne învață cum se prepară Rețeta Gnocchi cu sos de spanac și bacon
Prezentatorii Observatorului de prânz de la Antena 1, au fost invitați, virtual, în bucătăria lui Chef Nicolai Tand, unde acesta împreună cu fiul său Iancu, au preparat o delicioasă rețetă de Gnocchi cu sos de spanac și bacon.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 13:27 | Actualizat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 14:02Acasă la Nicolai Tand nu este timp de plictiseală. Chiar dacă nu pot ieşi afară, celebrul chef şi fiul său nu îşi mai văd capul de treabă. Gătesc împreună pentru fetele familiei, Monica şi micuţa Ilona. Şi în acest fel, Nicolai îşi asigură şi succesiunea în bucătărie. Iancu învaţă de la tatăl său secretele mâncărurilor delicioase şi, împreună, ne arată cum putem transforma gătitul în timp de calitate împreună.
Luaţi un pix şi o foaie şi notaţi ingredientele reţetei de astăzi: Gnocchi cu sos de spanac și bacon:
- Pentru gnocchi:
- 2 cartofi
- sare
- 1 ou
- făină
- apă pentru fiert cartofii
- Pentru sos de spanac și bacon:
- 250 gr baby spanac
- 5-6 buc. roșii deshidratate
- 150 gr bacon
- 200 ml supă de pui
- un cub de unt
- 1 ceapă
- sare și piper, după gust.
- parmezan pentru servit
Cum se procedează pentru a prepara Rețeta Gnocchi cu sos de spanac și bacon
Mai întâi se prepară aluatul pentru gnocchi. Se curăță cartofii, se spală, se taie în felii sau cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.
Când sunt bine fierți, se scurg, se trec prin presa de cartofi, se lasă să se tempereze și se adaugă un ou și făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios.
Aluatul pentru gnocchi se modelează în rulouri subțiri, pe masa înfăinată. Se taie mici bucăți din rulouri și li se dă forma de gnocchi cu ajutorul unei furculițe.
Gnocchii se lasă la odihnit până se pregătește sosul de spanac cu bacon.
Pentru acest delicios sos în care se vor scălda gnocchii, într-o tigaie, la foc încet, se pune un cub de unt la topit.
Se adaugă ceapa tocată solzișori și baconul tocat cuburi mici și se amestecă până ingredientele își întrebătrund bine gusturile. Se adaugă roșiile uscate, tocate cuburi mici, din nou se amestecă, apoi se adaugă baby spanacul.
Se completează cu supa de pui, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, se adaugă gnocchii.
Se lasă să fiarbă câteva minute, se asezonează cu sare, piper și multă dragoste și gata-i preparatul recomandat de îndrăgitul Chef Nicolai Tand și Iancu, fiul său.
Pe aceeași temăÎn timpul servirii, se adaugă parmezan răzuit sub formă de fulgi.
O rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru o masă în familie!
Pentru a savura momentele speciale din timpul preparării rețetei de către cei doi, urmăriți materialul video de mai jos: