În această variantă clasică de Trapanese, Jamie Oliver a ales migdalele cremoase ca ingrediente vedetă. Pe lângă faptul că acestea conferă o textura deosebită preparatului, ele vă oferă și proteine și grăsimi nesaturate.
Ingrediente
- 20 g de migdale decojite
- 1 cățel de usturoi
- 1 buchet de busuioc proaspat (30 g)
- ulei de măsline extra virgin
- 20 g brânză pecorino
- 250 g roșii cherry coapte
- 50 g fasole verde
- 350 g de gnocchi
- 1 lămâie
- 50 g rucola
Mod de preparare Gnocchi alla Trapanese cu pesto și migdale
Umpleți un vas adânc cu apă și sare și puneți-l pe foc, la temperatură ridicată.
Într-o tigaie mică pusă la foc mediu rumeniți migdalele, amestecându-le.
Se curăță usturoiul, se pune într-un mojar, se adaugă un praf de sare de mare și se pisează până devine o pastă.
Puneți migdalele într-o pungă de plastic și zdrobiți-le cu partea inferioară a unei tăvi, apoi adăugați usturoiul.
Tocați foarte fin busuiocul și amestecați-l cu usturoiul și migdale, adăugând și 2 linguri de ulei. Se condimentează cu sare și piper negru, apoi se amestecă cu jumătate din pecorino.
Adăugați și roșiile tăiate în jumătăți. Amestecați bine totul, cu mâinile, să fiți siguri că se omogenizează..
Adăugați fasolea verde în apa clocotită și lăsați-o timp de 4 minute sau până când este pătrunsă. Scurgeți-o și tăiați-o în bucăți de 3 cm lungime.
Adăugați gnocchi în apă fierbinte și gătiți-i timp de 2 până la 3 minute sau până când plutesc la suprafață.
Scurgeți-i bine, apoi amestecații într-o tigaie împreună cu pesto și fasolea. Puneți tigaia pe foc și amestecați ușor, picurând și din apa în care am fiert fasolea, să fie bine acoperite toate ingredientele.
Adăugați 1 lingură de ulei într-un castron și stoarceți suc de lămâie, după gust. Adăugați rucola și amestecați.
Așezați gnocchi pe platou, presărați rucola și radeți deasupra restul de pecorino.