Ciorba în care nu se adaugă niciodată pătrunjel. Ce greșeală fac multe gospodine
De regulă, la ciorbe se adaugă multă verdeață la final, pentru a oferi un gust mai aromat. Însă, există un anumit tip de ciorbă în care nu trebuie să punem deloc pătrunjel, deoarece îi strică tot gustul.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 13 Februarie 2024, 15:03 | Actualizat: Marti, 13 Februarie 2024, 15:53- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ciorba se află printre cele mai consumate mâncăruri ale românilor. Prepararea unei supe sau a unei ciorbe nu este dificilă și reușește să satisacă chiar și cele mai exigente gusturi, dacă se ține cont de câteva reguli de bază.
Chiar și așa, nu toate gospodinele știu că există o ciorbă care își schimbă gustul complet în momentul în care se adaugă pătrunjel. Iată despre ce este vorba!
Pe aceeași temăSingura ciorbă în care nu se adaugă pătrunjel
Bucătarii avertizează că nu se pune niciodată pătrunjel în ciorba de miel. Acest preparat se gătește destul de ușor și este savurat în special la masa de Paște. De cele mai multe ori, gospodinele adaugă pătrunjel la astfel de ciorbă, însă acest lucru este total greșit, pentru că strică tot preparatul, potrivit b1tv.ro. În schimb, la ciorba de miel se adaugă doar leuștean verde.
Pe aceeași temăRețeta pentru cea mai bună ciorbă de miel
Ingrediente:
- 600 g carne de miel cu os (cap, gât, coaste, codiță)
- 1 ceapă mică
- frunzele de la o legătură de ceapă verde
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras
- 1 felie de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 dovlecel mic
- 2 linguri de orez cu bob rotund
- 1 legătură de ștevie
- 1 legătură de loboda roșie
- 200 ml suc de roşii, opțional
- 250 ml de borș proaspăt
- 1 sau 2 legătură de leuștean verde
- sare
- smântână pentru servit, opțional.
Mod de preparare:
Prima dată se spală carnea de miel, iar mai apoi se porţionează. Ulterior, carnea astfel tăiată se pune la fiert în patru litri de apă rece, cu un praf de sare. Carnea se fierbe la foc mic, acoperită cu capac, iar spuma formată deasupra se înlătură. În acest fel, ciorba va căpăta un gust foarte bun.
Separat, se taie legumele cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu găuri mari. După ce carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă legumele şi se lasă ciorba să fiarbă în continuare la foc mic.
După ce s-au fiert carnea și legumele, se pune sucul de roşii, orezul, ştevia şi loboda, spălate bine şi tocate, şi se lasă să mai dea câteva clocote. Borşul pentru ciorba de miel se fierbe separat şi se adaugă în oală la final. Când este gata, se dă oala deoparte de pe foc şi se adaugă leuşteanul proaspăt tocat. Ciorba de miel poate fi servită cu smântână și ceapă verde. Poftă bună!