- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
După perioada sărbătorilor, cei mai mulți români preferă să mânânce preparate ușoare și mai slab calorice, printre care și ciorbă. Toată lumea știe să o gătească, iar majoritatea gospodinelor adaugă smântână în compoziția ei. Cu toate acestea, există câteva motive pentru care bucătarii iscusiți recomandă să nu o mai faci.
De ce să nu mai pui smântână în ciorbă. Cu ce să o înlocuiești
Cu toții știm că smântâna se poate îmbrânzi, ceea ce schimbă atât textura, cât și gustul preparatului vedetă al românilor. În schimb, poți opta pentru laptele bătut, care merge de minune în ciorba clasică de cartofi. Însă, și alte tipuri de ciorbe pot fi combinate la perfecție cu acest ingredient.
Experții bucătari vin în ajutor și cu una dintre cele mai vechi și gustoase rețete de ciorbă, care se prepară cu lapte bătut. În trecut, ciorba de dovlecei se făcea cu acest ingredient, nu cu smântână, iar pentru prepararea delicatesei ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Ingrediente:
- 2 dovlecei de mărime medie
- 1 ceapă
- 1 morcov mic
- 500 ml lapte bătut
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Pentru început se spală dovlecelul și se curăță de coajă. Apoi, se taie pe jumătate și se scoate cu o lingură miezul cu semințe. Pe urmă, dovlecelul se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime. Între timp, se spală și se curăță ceapa, se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare.
Ceapa și morcovul se iau și se pun într-un vas cu trei-patru linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute. Apoi, se adaugă dovleceii, alături de două căni cu apă și se fierbe totul până când aceștia devin moi. După ce toate legumele sunt fierte complet, se oprește focul și se toarnă ușor laptele bătut amestecând continuu. Se pune sare după gust și se stropește cu puțin ulei de măsline. Ciorba se poate mânca atât rece, cât și caldă. Poftă bună!
Citește și: Secretul pentru ciorba rădăuțeană perfectă, chiar de la femeia care a inventat-o. La ce truc apelează