Cum recunoști roșiile de grădină de la Băleni? Cele mai apreciate roșii autohtone
Roșiile, dar și legumele de Băleni sunt la ora actuală cele mai apreciate din România, iar pentru a le recunoaște, avem indicii de la un producător local.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 22 Iulie 2020, 12:26 | Actualizat: Miercuri, 22 Iulie 2020, 12:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a ajuns în Băleni, județul Dâmbovița. Legumele din această localitate sunt vestite în toată țara.
Piețele sunt pline de tot soiul de roșii și alte legume, însă cele mai gustoase sunt, de departe, roșiile românești, de grădină.
În localitatea Băleni, județul Dâmbovița este unul dintre cele mai mari bazine legumicole din țară, unde găsim roșii românești, așa cum le știam cândva.
Pe aceeași temăDespre cum le putem recunoaște la tarabele din piețe, invadate și de roșiile de import, ne spune un producător local, care a moștenit semințele din străbuni și le cultivă an de an.
El ne sfătuiește să achiziționăm roșiile direct de la producător, dacă vrem să fim siguri că este autohtonă și de grădină.
Însă dacă nu avem contact direct cu producătorii, există câteva criterii de a recunoaște roșiile românești pline de savoare și sănătate:
- În primul rând, roșia trebuie să fie de culoare mai deschisă, nu roșu intens. Dacă este roșu intens, este, probabul, o roșie hibrid, crescută în solar.
- În aldoilea rând, atunci când o pipăim, roșia trebuie să fie moale, dacă este bine coaptă. Roșiile hibrid, rămân tari și după coacere.
Nu trebuie să evităm roșiile mari, crezând că sunt crescute cu pesticide, întrucât roșiile de grădină, crescute natural, pot fi foarte mari și cărnoase.
Pe aceeași temăPe lângă roșiile autohtone, la Băleni găsim mai multe tipuri de legume de sezon: păstăile de fasole, castraveți, ardei gras, ardei iute, renumitul ardei bulgăresc, etc.
Pentru a afla cum puteți intra în posesia unor astfel de legume gustoase și sănătoase, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: