Antena

Mucenicii cu multă nucă, o delicatesă extrem de sănătoasă!

La sărbătoarea Sfinților 40 de mucenici din Sevastia, în fiecare gospodărie se prepară tradiționalii mucenici, delicatesă specifică acestui praznic. Mucenicii preparați cu multă nucă și scorțișoară sunt un aliment sănătos.

Publicat: Vineri, 06 Martie 2020, 15:01 | Actualizat: Vineri, 26 Februarie 2021, 11:24
Mucenici cu nucă, extrem de buni și benefici

Studiile efectuate în 2017 de cercetătorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico menționează că nucile sunt un aliment foarte sănătos, care ne prelungesc viața. Aceste fructe oleaginoase conţin acid alfa linoleic, care împiedică îngroşarea arterelor şi sunt benefice pentru bolnavii cu tulburări de ritm cardiac. De aceea, cercetătorii recomandă bolnavilor de inimă să includă în dietă opt nuci pe zi.

Experimentul realizat la prestigioasa instituție medicală a mai demonstrat că, spre deosebire de uleiul de măsline, nucile au ajutat la menţinerea elasticităţii şi flexibilităţii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului. Un nou studiu, efectuat la Universitatea Scranton din Pennsylvania (SUA), aduce şi mai multe informaţii interesante, care susţin ideea introducerii acestor fructe oleaginoase în dieta zilnică.

Pe aceeași temă

Astfel, cercetătorii au dovedit că nucile sunt cele mai sănătoase alimente din categoria fructelor oleaginoase. Ele conţin atât fibre sănătoase, proteine, minerale şi vitamine, cât şi un număr mare de antioxidanţi, mai puternici decât la celelalte tipuri de nuci. În cadrul acestui experiment, specialiştii au analizat ce beneficii au pentru organism nucile în comparație cu celelalte fructe oleaginoase: migdale, arahide, fistic, alune, nuci braziliene, nuci cashew, nuci de Macadamia şi nuci pecane.

Pe aceeași temă

Autorul cercetării, doctorul Joe Vinson, precizează că „o mână de nuci conţine aproape de două ori mai mulţi antioxidanţi decât aceeaşi cantitate de arahide sau de alte tipuri de alune". Nucile sunt de două şi până la 15 ori mai puternice în lupta cu radicalii liberi decât vitamina E, cunoscută pentru proprietăţile ei antioxidante. Potrivit doctorului Vinson, un alt beneficiu al nucilor este acela că ele pot fi mâncate în stare naturală, fără să fie gătite, proces prin care ar pierde din proprietăţile majore.

Oamenii de ştiinţă recomandă un consum zilnic de şapte nuci pentru a reduce riscul bolilor de inimă, anumitor tipuri de cancer și al diabetului zaharat de tip 2. Mai mult, nucile combat cauzele îmbătrânirii. Din nefericire, oamenii nu mănâncă foarte multe nuci de teamă să nu ia în greutate. Doctorul Vinson subliniază însă faptul că nucile conţin grăsimi sănătoase, nu saturate (care duc la înfundarea arterelor) şi că, dimpotrivă, nucile reduc supra-alimentarea, instalând senzaţia de saţietate.

Whatsapp LinkedIn
mucenici nuci proprietăți nutritive
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. HARTA: prezenţa pe judeţe. Peste 3 milioane de români au votat la 12:00
Videoclipul zilei
Citește și
Sfinții 40 de Mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin, pe 9 martie
Cu cât se vinde 1 kg de nucă înainte de Sfinții Mucenici. Cât au ajuns să plătească gospodinele
Rețeta celor mai delicioși mucenici muntenești fierți a la Jamila. Descoperă secretul unui plus de...
Rețetă de mucenici moldovenești. Un desert pufos și gustos pentru sărbătoarea de pe 9 martie 2022
Video recomandate
Video
Citește și