Antena

Neatza cu Răzvan și Dani, 19 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru sarmale cu pastramă de oaie

În cadrul ediției Neatza cu Răzvan și Dani din 19 decembrie, chef Nicolai Tand a pregătit un deliciu pe placul tuturor românilor. Preparatul vedetă de astăzi este reprezentat de sarmale cu pastramă de oaie, în foi de viță, fierte în zeamă de varză. Rețeta este ideală pentru sărbătorile de iarnă care se apropie din ce în ce mai repede.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Decembrie 2023, 15:00 | Actualizat: Miercuri, 20 Decembrie 2023, 10:33
Galerie de imagini
Neatza cu Răzvan și Dani, 19 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru sarmale cu pastramă de oaie
Antena 1

Chef Nicolai Tand a pregătit la Super Neatza cu Răzvan și Dani un preparat foarte iubit de către români, și anume sarmalele cu pastramă de oaie. Chef-ul a dezvăluit faptul că această rețetă este una cu totul specială, deoarece sarmalele sunt fierte în zeamă de varză chiar dacă sunt învelite cu foi de viță, iar carnea aleasă este de miel. Iată care sunt secretele preparatului cum se poate obține cel mai savuros gust.

Ca să faci o mâncare bună, ai nevoie de ingrediente bune, susține cu tărie chef Nicolai Tand. Când vine vorba de carne, un lucru e foarte clar: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea dă gustul, textura și savoarea. Iar când vine vorba de prospețime, nimic nu bate o măcelărie adevărată. Dacă mai pui după tejghea un măcelar darnic cu secretele meseriei, atunci succesul e garantat.

Secretul bucătarului de la Super Neatza pentru rețetele delicioase, cu care îi cucerește pe cei care le gustă, sunt măcelăriile pe care PENNY le are în magazine. Măcelării adevărate, cum le numește el, unde găsești carne de porc, oaie, pasăre și vită ca să le combini cum vrei în cele mai delicioase preparate.

Pe aceeași temă

Nicolai Tand s-a aprovizionat și de această dată de la PENNY, care are măcelărie proprie în locațiile sale, cu carne proaspătă, dar și angajați binevoitori, cu care să te poți consulta atunci când nu știi ce să mai cumperi. Chef-ul a ales o pastramă de oaie deja condimentată de către măcelari și perfectă pentru a găti cele mai delicioase sarmale. Iată cum să gătești preparatul pentru a ieși nemaipomenit!

„Vreau să fac sarmale! Se fac de obicei cu carne de porc amestecată cu carne de vită, mai mult porc pentru că e mai gras, să nu fie seci. Mă gândeam ca de data asta să rămânem în spiritul sărbătorilor, să facem sarmale, doar că în loc să fac carne de porc, de vită sau de pui sau de curcan, am ales să fac cu carne de miel cu pastramă deja condimentată. Sunt mulți oameni care mănâncă carne de miel și mă gândeam, e deja condimentată, sărată, vezi că are o culoare mult mai închisă. Asta înseamnă că deja condimentele s-au pus de o zi- două, pentru că, de obicei, carnea e mult mai roșie când lași sarea și piperul și alte condimente pe care le-au pus ei ca să intre deja în carne. Carnea e mult mai aromatizată” a povestit chef-ul.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.penny.ro/macelarii , unde veți găsi locațiile PENNY care dispun de acest serviciu.

Reteța pentru sarmale cu pastramă de oaie, în frunză de viță de vie, fierte în zeamă de varză

Ingrediente

„Dacă vrei să faci această rețetă întotdeauna îți trebuie o carne de calitate. Îmi place că trec acolo la ei, la Penn,y și dau de un om acolo care îmi spune de cât timp a marinat-o, că ei o fac acolo și atunci e foarte important să am o relație bună cu omul care pregătește. Pentru că dacă nu pui suflet în farfurie se simte, nu se vede” a mărturisit chef Nicolai Tand.

Recomandari A1

Intrați și voi pe site-ul penny.ro si descoperiți cel mai apropiat magazin PENNY cu măcelarie.

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Se începe prin a căli ceapa și morcovul până prind culoare și apoi se adaugă orezul pentru a se prăji un pic.

Se pune concentratul de roșii, se adaugă cimbrul și ardeiul iute după gust, se mai lasă câteva minute pe foc și se trage tot amestecul deoparte.

După ce s-a răcit se amestecă cu pastrama de oaie măcinată care vine deja condimentată de către măcelarii de la Penny.

Se fac sărmăluțele, iar când sunt gata se pun în oală și se fierb în zeamă de varză cu apă. Aici proporția depinde de cât de sărată este zeama, indicat fiind să fie potrivită după gustul fiecăruia.

Se toarnă cât să se acopere sarmalele și apoi se mai pune deasupra, opțional, concentrat de roșii, foi de dafin și căței de usturoi după gust.

La final se lasă pe foc aproximativ o oră, la foc domol și apoi preparatul este gata de savurat.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
neatza cu răzvan și dani calitate prospețime expertiză varietate
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 NHL, fenomenul mondial, se vede din acest an în platforma ta favorită! Cele mai tari meciuri se văd LIVE exclusiv în AntenaPLAY.
Stirile zilei Ce a cumpărat un român dintr-un supermarket din Germania cu 100 de euro. "În România te seacă la buzunar"
Citește și
Pe ce aplicații de pe telefon stă Ramona Olaru cel mai des și ce face ca să rămână mereu conectată...
La ce trucuri apelează Cuza și Florin Ristei când rămân fără internet și semnal bun la telefon în...
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din...
Daliana Răducan, dezvăluiri despre începutul relației cu Răzvan Simion. Ce spune despre aparițiile...
Video recomandate
Video
Citește și
Beneficiile ceaiului de cătină. Ce se întâmplă dacă îl bei în fiecare zi Catine.ro
Cum arată acum soția și fiica actorului Mario Cimarro din telenovela "Jurământul". Actorul se mândrește cu... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Castelul Peleș a ajuns o ruină în proptele. Casa Regală și Ministerul Culturii negociază molcom cine să... Libertatea.ro
Cât de aproape este piața imobiliară să repete implozia din 2008. Semnele care reapar pentru prima oară... Ziare.com
Milionarul român de doar 28 de ani, mesaj vehement despre angajaţii săi: „Niciodată nu am făcut şi nu voi... AntenaSport
Larisa Iordache, surpriză pentru soțul ei, Cristian Chiriță, cu ocazia zilei lui de naștere: „O să fii un... Elle
Noi imagini sfâșietoare cu Alina Eriko! Mama ei, asaltată cu mesaje să își salveze fiica: ” N-o lăsa pe... Spynews.ro
Cu ce boală a fost diagnosticată Andreea Marin: „Stăteam trează 48 de ore!” BZI
Câți bani face Mircea Bravo din YouTube și Facebook: „Stăm destul de bine!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas HelloTaste.ro
O profesoară de liceu riscă 15 ani după gratii după ce s-a aflat că avea o relație cu un elev. Cum a fost... Antena3.ro
Un consum mai scăzut de mâncare poate extinde durata vieții, susțin experții. Ce secret ascunde trucul, însă useit
Horoscopul zilei de 31 octombrie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să îmbrățișeze schimbarea. Află ce se... Catine
Banii din PNRR nu se pierd „în vânt”: România are primul parc eolian care va alimenta o fabrică de ciment Wall-Street
Ana Baniciu își angajează bonă, la cinci luni după naștere: De mâine voi putea ieși din casă... Kudika
Cine și-l amintește pe Doru Octavian Dumitru? Cum arată comediantul în octombrie 2024 Playtech
Cine sunt românii care au murit într-un garaj din cauza inundațiilor din Valencia. Oamenii nu au mai avut nicio... Redactia.ro
EXCLUSIV. Jurnalista din R. Moldova care s-a infiltrat în reţeaua lui Ilan Şor dezvăluie cum fraudează Moscova... Observator
Mituri despre fertilitate și concepție. Ce trebuie să știi înainte să începi să te îngrijorezi MediCOOL
Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez HelloTaste
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal ProSport
Cresc PENSIILE cu 1.300 de lei! Anunț oficial făcut de Ministrul Muncii. Când primesc pensionarii din România... Gandul
Prognoza Accuweather pentru Crăciun și Revelion. În ce orașe ninge de Sărbători în România CanCan
Îl lași sau nu pe copil să se uite la filme de groază? Care sunt recomandările specialiștilor DeParinti
Adele i-a transmis un mesaj emoționant lui Céline Dion: „Cuvintele nu vor rezuma niciodată ce însemni pentru... ZUTV
Dacă ai aceste aplicații pe telefon, trebuie să le ștergi imediat, spun experții. La ce risc te expui dacă nu o... UseIT
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten Hello Taste