Antena

Neatza cu Răzvan și Dani, 19 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru sarmale cu pastramă de oaie

În cadrul ediției Neatza cu Răzvan și Dani din 19 decembrie, chef Nicolai Tand a pregătit un deliciu pe placul tuturor românilor. Preparatul vedetă de astăzi este reprezentat de sarmale cu pastramă de oaie, în foi de viță, fierte în zeamă de varză. Rețeta este ideală pentru sărbătorile de iarnă care se apropie din ce în ce mai repede.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Decembrie 2023, 15:00 | Actualizat: Miercuri, 20 Decembrie 2023, 10:33
Galerie de imagini
Neatza cu Răzvan și Dani, 19 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru sarmale cu pastramă de oaie
Antena 1

Chef Nicolai Tand a pregătit la Super Neatza cu Răzvan și Dani un preparat foarte iubit de către români, și anume sarmalele cu pastramă de oaie. Chef-ul a dezvăluit faptul că această rețetă este una cu totul specială, deoarece sarmalele sunt fierte în zeamă de varză chiar dacă sunt învelite cu foi de viță, iar carnea aleasă este de miel. Iată care sunt secretele preparatului cum se poate obține cel mai savuros gust.

Ca să faci o mâncare bună, ai nevoie de ingrediente bune, susține cu tărie chef Nicolai Tand. Când vine vorba de carne, un lucru e foarte clar: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea dă gustul, textura și savoarea. Iar când vine vorba de prospețime, nimic nu bate o măcelărie adevărată. Dacă mai pui după tejghea un măcelar darnic cu secretele meseriei, atunci succesul e garantat.

Secretul bucătarului de la Super Neatza pentru rețetele delicioase, cu care îi cucerește pe cei care le gustă, sunt măcelăriile pe care PENNY le are în magazine. Măcelării adevărate, cum le numește el, unde găsești carne de porc, oaie, pasăre și vită ca să le combini cum vrei în cele mai delicioase preparate.

Pe aceeași temă

Nicolai Tand s-a aprovizionat și de această dată de la PENNY, care are măcelărie proprie în locațiile sale, cu carne proaspătă, dar și angajați binevoitori, cu care să te poți consulta atunci când nu știi ce să mai cumperi. Chef-ul a ales o pastramă de oaie deja condimentată de către măcelari și perfectă pentru a găti cele mai delicioase sarmale. Iată cum să gătești preparatul pentru a ieși nemaipomenit!

„Vreau să fac sarmale! Se fac de obicei cu carne de porc amestecată cu carne de vită, mai mult porc pentru că e mai gras, să nu fie seci. Mă gândeam ca de data asta să rămânem în spiritul sărbătorilor, să facem sarmale, doar că în loc să fac carne de porc, de vită sau de pui sau de curcan, am ales să fac cu carne de miel cu pastramă deja condimentată. Sunt mulți oameni care mănâncă carne de miel și mă gândeam, e deja condimentată, sărată, vezi că are o culoare mult mai închisă. Asta înseamnă că deja condimentele s-au pus de o zi- două, pentru că, de obicei, carnea e mult mai roșie când lași sarea și piperul și alte condimente pe care le-au pus ei ca să intre deja în carne. Carnea e mult mai aromatizată” a povestit chef-ul.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.penny.ro/macelarii , unde veți găsi locațiile PENNY care dispun de acest serviciu.

Reteța pentru sarmale cu pastramă de oaie, în frunză de viță de vie, fierte în zeamă de varză

Ingrediente

„Dacă vrei să faci această rețetă întotdeauna îți trebuie o carne de calitate. Îmi place că trec acolo la ei, la Penn,y și dau de un om acolo care îmi spune de cât timp a marinat-o, că ei o fac acolo și atunci e foarte important să am o relație bună cu omul care pregătește. Pentru că dacă nu pui suflet în farfurie se simte, nu se vede” a mărturisit chef Nicolai Tand.

Recomandari A1

Intrați și voi pe site-ul penny.ro si descoperiți cel mai apropiat magazin PENNY cu măcelarie.

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Se începe prin a căli ceapa și morcovul până prind culoare și apoi se adaugă orezul pentru a se prăji un pic.

Se pune concentratul de roșii, se adaugă cimbrul și ardeiul iute după gust, se mai lasă câteva minute pe foc și se trage tot amestecul deoparte.

După ce s-a răcit se amestecă cu pastrama de oaie măcinată care vine deja condimentată de către măcelarii de la Penny.

Se fac sărmăluțele, iar când sunt gata se pun în oală și se fierb în zeamă de varză cu apă. Aici proporția depinde de cât de sărată este zeama, indicat fiind să fie potrivită după gustul fiecăruia.

Se toarnă cât să se acopere sarmalele și apoi se mai pune deasupra, opțional, concentrat de roșii, foi de dafin și căței de usturoi după gust.

La final se lasă pe foc aproximativ o oră, la foc domol și apoi preparatul este gata de savurat.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
neatza cu răzvan și dani calitate prospețime expertiză varietate
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. Peste 2 milioane de români au pus ştampila pe buletinul de vot. Rezultatele exit-poll, ora 21:00 pe observatornews.ro
Citește și
Pe ce aplicații de pe telefon stă Ramona Olaru cel mai des și ce face ca să rămână mereu conectată...
La ce trucuri apelează Cuza și Florin Ristei când rămân fără internet și semnal bun la telefon în...
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din...
Daliana Răducan, dezvăluiri despre începutul relației cu Răzvan Simion. Ce spune despre aparițiile...
Video recomandate
Video
Citește și
Cum poți să te pregătești pentru epilarea braziliană. Sfaturi pentru o piele fină și catifelată Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre... ZUTV
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste