Ca să faci o mâncare bună, ai nevoie de ingrediente pe măsură, susține cu tărie chef Nicolai Tand. Iar când vine vorba de carne, un lucru este cert: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea dă gustul, textura și savoarea.
Secretul bucătarului de la Super Neatza pentru rețetele delicioase, cu care îi cucerește pe cei care le gustă, sunt măcelăriile pe care PENNY le are în magazine. Măcelării adevărate, cum le numește el, unde găsești carne de porc, pasăre și vită, pe care să le combini cum vrei în mâncăruri delicioase.
Cu ajutorul măcelarilor din magazinele Penny, chef Nicolai Tand a ales și carnea de porc pe care a folosit-o pentru a găti vinetele umplute. Iată cum să gătești preparatul pentru a ieși desăvârșit!
Citește și: Super Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cel mai delicios tartar de vită. Secretul lui chef Nicolai Tand
Rețeta de vinete umplute
În rândurile de mai jos regăsiți rețeta preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza de la Antena 1. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente vinete umplute cu carne de porc:
- 500 g carne de porc tocată
- 2 vinete
- 2 cepe
- 3 roșii
- 1 legătură de pătrunjel
- 500 g iaurt gras
- 4 ouă
- chimen măcinat
Mod de preparare vinete umplute cu carne de porc:
Se taie vânăta pe jumătate, pe lung, în formă de bărcuțe. Se scobește cam 1 cm din vânătă, scoatem mijlocul, astfel încât să facem loc pentru umplutură.
Vânăta scoasă din bărcuțe se trage la tigaie împreună cu ceapa și carnea. Se adaugă chimen, sare și piper.
Roșiile se taie cubulețe. Se scoate umplutura gătită din tigaie, într-un bol. Se adaugă roșiile și ouăle și se amestecă totul foarte, foarte bine.
Umplem vinetele cu această umplutură delicioasă care acum, datorită ouălor este și legată și adăugăm la cuptor cam 20-30 de minute. Se servește pe pat de iaurt asezonat cu pătrunjel. Lingura perfectă se gustă cu totul împreună. Poftă bună!
Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro.