Pune o felie de lămâie în apa în care fierb ouăle și vezi ce se întâmplă! Trucul pe care trebuie să îl știe toată lumea
Te-ai întrebat ce se întâmplă dacă pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle? Citește mai departe și află trucul secret care îți va ușura munca în bucătărie!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 10 Ianuarie 2025, 12:10 | Actualizat: Vineri, 10 Ianuarie 2025, 12:57- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Fierberea ouălelor reprezintă un proces foarte simplu, pe care toată lumea îl poate face, însă până și această activitate banală are câteva secrete. De exemplu, sigur nu știai de trucul cu lămâia în apa în care fierbi ouăle. Iată mai jos!
Pe aceeași temăDe ce să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle
Ouăle fierte reprezintă un mic-dejun perfect, pe care îl poți lua cu ușurință ca pachet, iar consumarea lor nu implică murdărie sau pete pe haine.
Cu toate acestea, există secrete legate de fierberea ouălor. Unul dintre ele implică lămâia. Nu este nimic mai ușor să fierbi un ou, dar partea complicată vine abia apoi. Decojirea acestuia poate reprezenta o adevărată bătaie de cap.
Adesea, coaja nu se desprinde uniform de pe ou, ci rupe și din albușul fiert. Astfel, mai rămâi cu foarte puțin din ou, ceea ce face să aibă un aspect urât, mai ales la salate. Ei bine, acest lucru poate fi evitat cu ușurință dacă adaugi o felie de lămâie în apa în care fierb ouăle.
Procesul se poate realiza în două moduri. Primul este reprezentat de punerea lămâii în apa în care fierbe oul. Astfel, adaugi ouăle într-un vas cu apă rece, tai o lămâie și pui o felie în apă, alături de ou.
Pornești aragazul și lași la fiert în funcție de cât de tare sau moale îl vrei. Asta nu e tot! După ce ouăle s-au fiert, se scot din apa clocotită și se pun într-un recipient cu apă rece.
Se lasă acolo timp de zece minute, apoi pot fi decojite fără probleme. În acest fel, eviți posibilitatea ca ouăle să nu se decojească uniform și vei avea parte de un mic-dejun sau o salată de ouă umplute perfecte, potrivit Fanatik.
A doua metodă este la fel de utilă și ea. Ai nevoie de suc de lămâie și un prosop de hârtie. Pe urmă, iei fiecare ou și îl ștergi cu zeama de lămâie. După, îl pui la fiert în mod obișnuit. Deși acest proces îți poate lua mai mult timp, ouăle se vor decoji fără dificultăți.
Pe aceeași temă