Rețetă de paste cu sos pesto. Cum aducem gustul și savoarea preparatelor din bucătăria italiană chiar în propria locuință
Rețetă de paste cu sos pesto este ideală atunci când ne dorim să aducem gustul și savoarea preparatelor din bucătăria italiană chiar în propria locuință. Iată cum se prepară felul de mâncare adorat atât de cei mari cât și de cei mici, după sfaturile Jamilei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 Octombrie 2024, 15:53 | Actualizat: Marti, 15 Octombrie 2024, 16:59Rețeta de paste cu sos pesto este exact ceea ce ai nevoie atunci când visezi la aroma proaspătă a busuiocului, la un strop de ulei de măsline de calitate și la textura catifelată a unui sos savuros. Această rețetă nu doar că te va transporta direct în inima Italiei, dar este și o alegere rapidă și delicioasă pentru o cină în familie sau un prânz festiv.
Sosul pesto este un amestec vibrant de busuioc proaspăt, usturoi, parmezan și ulei de măsline, toate zdrobite până devin o pastă omogenă. Această combinație nu doar că îmbogățește pastele, dar adaugă și o notă elegantă oricărei mese.
Pe aceeași temăPregătirea sosului pesto este simplă, fiind realizat în funcție de preferințele fiecăruia, aducând un strop de creativitate în bucătărie.
Rețetă de paste cu sos pesto
Iată cum poți să aduci gustul și savoarea din bucătăria italiana chiar în propria locuință cu o rețetă simplă și rapidă de paste cu sos pesto. Jamlia a oferit toate secretele pentru un preparat gustos și plin de aromă.
Ingrediente pentru rețeta de paste cu sos pesto
• 300 g farfalle;
• 100 ml ulei de masline;
• 60 g busuioc;
• 50 g parmezan;
• 25 g muguri de pin;
• 20 g pecorino;
• 2 căței de usturoi;
• puțină sare.
Mod de preparare rețeta de paste cu sos pesto
Jamilia a explicat pas cu pas cu se fac pastele cu sos pesto. Pentru început se face sosul pesto. Se pun mugurii de pin într-un robot de bucătărie, se mai adaugă usturoiul, sarea, iar mai apoi se vor mărunți foarte bine, conform jamiliacuisine.ro.
Se mărunțește și busuiocul alături de celelalte ingrediente. Se adaugă uleiul de măsline și se mai mărunțește pentru 10 secunde toată compoziția. Apoi, se pune parmezanul și pecorino, care se mărunțesc și ele la rândul lor pentru 30 de secunde, în robotul de bucătărie.
După ce sosul pesto este gata trebuie să punem sare într-o oală cu apă fierbinte, iar mai apoi să adăugăm pastele pe care le lăsam la fiert timp de 30 - 40 de minute. Atunci când sunt fierte suficient, acestea se strecoară.
Pe aceeași temăPeste pastele calde se adaugă sosul pesto, se amestecă, se pun în farfurie și pot fi servite, conform sursei citate mai sus. Poftă bună!