Reţetă de spaghete cu pesto roșu și fructe de mare și bruschete în trei variante - Rețeta lui Chef Munti
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit o delicioasă combinație de paste cu pesto roșu și fructe de mare, dar și niște buschete asortate, rețetă pe care a denumit-o "Paste Pesto Rosso și Trio Bruschetta".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 29 Februarie 2020, 09:28 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:42Chiar dacă rețeta conține multe ingrediente, se prepară foarte ușor și rapid, iar combinațiile folosite vor fi, cu siguranță, pe placul tuturor.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de spaghete cu pesto roșu și fructe de mare și bruschete în trei variante:
- Pentru Spaghete cu pesto roșu și fructe de mare:
- 500 gr spaghetti
- 200 gr migdale
- ulei de măsline
- peperoncino
- sare și piper
- 200 gr roșii seci
- rozmarin
- 100 gr usturoi
- 200 gr creveți
- 200 gr tentacule de calamari
- Pentru Bruschete în trei variante:
- felii de pâine
- 2 vinete
- cremă de brânză
- somon afumat
- mozzarella
- roșii cherry
- busuioc
- prosciutto crudo
- usturoi
- ulei de măsline
- oțet
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta de spaghete cu pesto roșu și fructe de mare și bruschete în trei variante
Pesto roșu se prepară din roșiile seci împreună cu uleiul în care au stat, amestecate cu migdale ușor prăjite, rozmarin, ulei de măsline, usturoi, sare și piper. Totul se trece prin blender până rezultă o pastă groasă.
Pentru prepararea pastelor, pe lângă spaghetele cu pesto roșu se mai pregătesc niște creveți și tentacule de calamari, tarse la tigaie cu puțin usturoi. Spagetti se fierb și se asezonează cu pesto roșu, apoi se amestecă cu creveți și calamari.
Pentru prima variantă de bruschete se vor combina pe feliile de pâine prăjite și aromatizate, roșii cherry ușor trase la tigaie cu usturoi și busuioc, felii de mozzarella și frunze de busuioc.
Pentru a doua variantă se vor prepara niște vinete marinate. Vinetele se curăță, se taie cubulețe și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline cu 1-2 căței de usturoi. Se asezonează cu sare, zahăr și piper și se sting cu puțin oțet. La vinetele marinate așezate pe feliile de pâine se văr adăuga și felii de prosciutto crudo.
Pentru a treia variantă se tartinează feliile de pâine cu cremă de brânză și se asaugă somon afumat.
Spor și poftă bună!