Rețeta pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă. Se mănâncă pe 1 decembrie în fiecare an
Ciorba de fasole este preparatul vedetă al Zilei Naționale a României. Iată cum se prepară și de ce se mănâncă pe 1 decembrie!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Noiembrie 2024, 16:55 | Actualizat: Marti, 26 Noiembrie 2024, 17:55Ciorba de fasole boabe este un preparat tradițional românesc care se mănâncă în special pe data de 1 Decembrie de Ziua Națională a României.
Mâncarea iubită de mii de români are rădăcini adânci în cultura, istoria și în obiceiurile țării noastre, iar prepararea acesteia în perioada Zilei Naționale a țării a devenit o adevărată tradiție.
Pe aceeași temăIată cum să o prepari pentru a-ți impresiona familia de ziua României!
Rețeta pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă
Ciorba de fasole a fost asociată de-a lungul timpului cu mesele servite soldaților, datorită faptului că este ușor de pregătit și este și extrem de sățioasă.
Preparatul se prezintă ca o imagine a eroismului și a unității naționale, gustul autentic fiind văzut ca un tribut adus vieții simple a strămoșilor noștri sau ca o recunoaștere a rădăcinilor țărănești și a valorilor românești.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o ciorbă de fasole boabe perfectă!
Ingrediente
500 de grame de fasole boabe
- 150 de grame de ceapă
- 200 de grame de morcov
- 100 de grame de rădăcină de țelină
- 3 roșii proaspete
- 2 linguri de bulion de roșii
- 100 de grame de ulei
- 5 grame de sare de lămâie
- 2 – 3 tulpini de țelină
- un praf de concentrat de supă de vită
- 2 legături de leuștean verde
- o legătură de pătrunjel verde
- sare după gust
- piper după gust
Mod de preparare
Boabele de fasole se aleg de impurități, se spală și se lasă în apă rece cu o seară înainte pentru aproximativ 12 ore. Ulterior acestea se fierb în apă, iar după 15 minute de fierbere se îndepărtează apa, înlocuindu-se cu altă apă fiartă pentru a se continua fierberea.
Potrivit culinar.ro, următorul pas este de a curăța, spăla și tăia mărunt morcovii, ceapa, pătrunjelul, leușteanul, rădăcina și tulpina de țelină, dar și roșiile în sferturi de felii mai groase.
În timp ce fasolea se fierbe se călesc în ulei ceapa, țelina și morcovii peste care se adaugă și roșiile. Când fasolea a fiert pe jumătate se adaugă și călitura, praful de supă, sarea și piperul.
La final se adaugă și o legătură de leuștean și pătrunjelul verde și se mai fierb împreună încă 2 sau 3 minute. În funcție de preferințe se pot adăuga și 2 linguri de bulion de roșii, sare de lămâie sau alte ingrediente preferate de dumneavoastră.
Ciorba de fasole boabe se servește fierbinte pentru un gust uimitor!
Poftă bună!
Pe aceeași temăGospodinele se pregătesc temeinic încă de pe acum pentru a cumpăra toate alimentele de care au nevoie pentru mâncărurile tradiționale care sunt nelipsite de pe mesele celor care sărbătoresc ziua de 1 Decembrie cu mare bucurie în suflet.