Antena Căutare

Rețeta pentru un vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară. Cum să îl prepari pentru un gust greu de refuzat

Vinul fiert este băutura vedetă a sezonului! Descoperă care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai bun gust!

Galerie
Rețeta pentru un vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară. | Shutterstock.com

Vinul fiert este vedeta sezonului, mai ales atunci când Târgurile de Crăciun sunt în toi!

Băutura a căpătat popularitate în urmă cu sute de ani, atunci când oamenii o foloseau atât pentru a se încălzi atunci când temperaturile din termometre erau extrem de scăzute, cât și pentru a se destinde în compania celor apropiați.

Citește și: Rețeta de clătite americane cu afine și zmeură care a înnebunit internetul. Cum să le prepari fără greșeală

Descoperă în rândurile de mai jos cum poți prepara un vin fiert chiar la tine acasă!

Articolul continuă după reclamă

Rețeta pentru un vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară

Aroma vinului fiert nu se compară cu nimic, mai ales atunci când oamenii îl savurează în fața șemineului, de Crăciun, alături de familie.

Pentru a le pregăti o surpriză plăcută celor dragi, ai nevoie de următoarele ingrediente!

Ingrediente

  • 750 de ml de vin roșu
  • 3 sau 4 linguri de zahăr brun sau miere în funcție de vinul pe care l-ai ales.
  • între 5 și 10 cuișoare în funcție de preferințe pentru intensitatea aromei
  • 2 batoane de scorțișoară
  • o portocală sau două clementine în funcție de preferințe
  • o lămâie
  • un măr sau o gutuie în funcție de preferințe

Citește și: Rețeta de chiftele cu dovlecei și mărar. Cum să le prepari ca la mama acasă fără prea mult efort

Mod de preparare

Primul pas este de a tăia portocala în jumătate. Prima jumătate se taie în felii, iar cea de a doua se păstrează pentru a se stoarce sucul.

Se pune vinul la fiert împreună cu sucul de portocală într-o oală încăpătoare la foc mic și apoi se taie și lămâia și mărul.

Potrivit blog.wikoti, după ce amestecul s-a încălzit se adaugă zahărul brun sau mierea după gust și se amestecă foarte bine până când se acestea se topesc.

Ulterior se adaugă și batoanele de scorțișoară și cuișoarele și se amestecă puțin. Se așteaptă până când vinul ajunge la temperatura de fierbere sau chiar până când dispare toată spuma de la suprafață.

După ce vinul a fiert se ia oala de pe aragaz și se adaugă feliile de fructe tăiate anterior.

Se acoperă cu un capac și se lasă timp de 8 - 10 minte pentru ca aromele folosite în rețetă să se îmbine eficient.

La final se pune vinul în căni, iar pentru o impresie pe cinste se ornează cu lămâie, portocală sau clementine!

Nu uita să îl consumi cu moderație!

Poftă bună!

Citește și: Rețeta pentru o conopidă la cuptor de senzație. Cum să o prepari fără să dai greș

Vinul fiert nu doar că este delicios, ci are și o serie de beneficii pentru organism.

Pe lângă faptul că ține simptomele de răceală la distanță, ajutând sistemul imunitar să lupte contra virușilor, vinul fiert este bogat în antioxidanți și vitamina C, datorită ingredientelor alături de care este preparat. Atât fructele, cât și scorțișoara au efecte antiinflamatoare și îi ajute pe cei care suferă de sinuzită să respire mai ușor.

Rețetă de piure de cartofi dulci. Care este secretul pentru un gust deosebit... Rețeta de orez cu varză. Cum gătești cel mai delicios preparat de post...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x