Rețetă simplă pentru cel mai bun sos roșu pentru paste. Ingredientul secret care schimbă totul
Ingredientul secret care va adăuga un plus de savoare pastelor gătite în sos roșu. Un site culinar a dezvăluit că există un „secret”, care va schimba complet modul în care veți dori să consumați acest fel de mâncare de acum în colo. Ce trebuie să adăugați în compoziție.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 22 Iunie 2023, 16:39 | Actualizat: Sambata, 24 Iunie 2023, 10:25Fie că sunteți sau nu împătimiți ai bucătăriei italienești, pastele reușesc să îi cucerească chiar și pe cei mai pretențioși. Varietatea de gusturi și posibilitățile numeroase ale igredientelor din farfurie fac ca acest fel de mâncare să fie totodată accesibil, dar și extrem de gustos.
Combinațiile pot fi cele clasice sau ajustate pentru gustul fiecăruia, însă sosul face o mare diferență atunci când vorbim despre acest preparat. Unul dintre cele mai apreciate și folosite sosuri este cel roșu, pentru ușurința cu care se poate combina cu alte diverse ingrediente, cum ar fi pui, ciuperci, vită, șuncă, măsline ș.a.m.d.
Pe aceeași temăIngredientul secret pe care trebuie să-l pui în sosul roșu de paste
O rețetă obișnuită pentru a obține acest sos presupune combinarea câtorva ingrediente cheie, care oferă un gust special. Un site culinar a dezvăluit însă de curând că există un nou ingredient „secret”, care va schimba complet modul în care veți dori să consumați pastele de acum în colo.
Sosul roșu marinara sau pomodoro, fie el de casă, fie cumpărat din magazin, este o componentă adesea nelipsită atunci când dorim să gătim paste sau pizza. Amestecul de roșii, usturoi, ulei de măsline și ierburi precum oregano și busuioc crează o combinație unică de gusturi, care nu poate da greș. Dacă sunteți însă în căutarea unui ingredient „netradițional” pentru a schimba aroma clasică a sosului de paste și pentru a adăuga puțină „nebunie în farfurie”, specialiștii recomandă cu încredere adăugarea unui sos sauer (de smântână) în compoziție.
Pe aceeași temăCe pași trebuie urmați și la ce este nevoie să fiți atenți
Smântâna poate îmbunătăți atât gustul, cât și textura sosului de paste. Ingredientul va ajuta la echilibrarea gustului - care tinde să fie ceva mai dulce - adăugând o notă ascuțită și cremoasă.
Atunci când puneți ingredientul în amestec, optați pentru un sfert de cană de smântână pentru fiecare 2 căni de sos de roșii. Este important să rețineți că adăugarea de smântână nu numai că va amplifica aroma sosului, ci îl va și îngroșa.
Bucătarii avertizează totodată să fiți atenți la temperatura de pe foc, atunci când adăugați smântână în sosul de paste. Dacă se va atinge temperatura de fierbere, riscați ca întreaga compoziție să se coaguleze, să se separe și, practic, să vă strice felul de mâncare.