Dacă adorați pastele cu sos ragu, rețeta de paste cu sos ragu din coadă de vită, preparată de chef Nicolai Tand în ediția din 22 martie 2022 de la Super Neatza, cu siguranță vă va cuceri instant.
Puțini știu ce gust delicios are carnea de pe coada de vită și ce preparate gustoase ies din aceasta. preparată corect, mai ales la modul slow cooking, carnea va fi delicioasă, foarte fragedă și gelatinoasă, datorită nodurilor osoase multiple și pline de cartilagii.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă delicioasă din coadă de vită și paste.
Paste cu sos ragu din coadă de vită - Ingrediente
- 200 gr paste linguini
- apă + sare
- 500 gr fleică de porc cu șorici
- sare și piper
- chili
- oțet
- usturoi
- miere
- sos de soia
- vin alb
- 1500 gr coadă de vită
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă
- 1 morcov
- țelină
- 400 ml vin roșu
- 250 gr pastă de roșii
- 250 gr ciuperci shiitaki
- 200 gr mazăre
- ceapă verde
Paste cu sos ragu din coadă de vită - M od de preparare
Mai întâi se porționează coada de vită în bucăți mici și se pune la fiert în vinul roșu, la foc mic și accoperită cu capac. Se mai adaugă și puțină apă, sare și piper, după gust și se lasă la fiert aproximativ 3 ore. Pe la jumătatea timpului de fierbere se adaugă pasta de roșii.
Citește și: Sarmale de post cu mălai și sos de roșii. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 23 martie 2022
Între timp, se curăță legumele și se toacă cuburi. Se adaugă peste coada de vită și sosul de roșii cu vin și se mai lasă să fiarbă aproximativ 30-40 de minute. Se adaugă și mazărea congelată și se asezonează gustul cu sare și piper. Când carnea este bine fiartă se desface de pe oase și se toacă în bucăți mai mici. Se adaugă înapoi în sos.
Fleica de porc se crestează din loc în loc iar pe partea cu șorici se înțeapă pentru a se frăgezi în timpul tratamentului termic. Se presară cu sare, piper, fulgi de cili, apoi se masează cu un sos preparat dintr-un amestec de usturoi pisat cu ulei, sos de soia, miere, oțet și vin alb. Se așază în folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 2 ore la 150 de grade și încă 15 minute la 250 de grade.
Citește și: Tajine de pui și paella cu pui și chorizo. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 martie 2022
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scot din apă, după fierbere și se adaugă în sosul ragu din coadă de vită. Opțional se adaugă și burtă de porc tocată mărunt, sau se servește separat.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de paste cu sos ragu din coadă de vită, dar și pentru a descoperi sfaturi utile de la chef Nicolai Tand oferite în ediția din 23 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.
Ficăței de pui cu legume și piure de cartofi cremos. Rețeta lui Cătălin Rizea la Super Neatza, 20 martie 2022... Ce fel de parteneri sunteți în cuplu, în funcție de cifra destinului a cuplului. Numerologul Corina Stratulat ne spune s...