Shaorma de post, "cu de toate". Rețeta genial de delicioasă
Shaorma este deja cunoscută drept "mâncarea tradițională a românilor", fiind consumată cu mare pofta de conaționalii noștri.
Publicat: Joi, 14 Aprilie 2016, 09:14 | Actualizat: Miercuri, 10 Februarie 2021, 16:41- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dar ce te faci când pofta te năpădește și nu vrei să trișezi în post? Îți spunem noi: încerci rețeta de post, absolut de-li-cioa-să! Nici nu vei face diferența între cea tradiționala și această variantă. Ba chiar, ți-ai putea surprinde prietenii.
Ingrediente pentru rețeta Shaorma de post, "cu de toate":
Pentru lipie:
faină albă 250 g
1 linguriță de sare
10 g drojdie
120 ml apă
20 ml ulei
Pentru umplutură:
șnițele de soia 100g
amestec de condimente 2 lingurițe
2 cartofi
varză proaspătă
castraveți murați
gogoșari murați
ketchup
maioneză de post
Mod de preparare pentru rețeta Shaorma de post, "cu de toate":
Se frământă aluatul pentru lipie, apoi se lasă la dospit și crescut. Se coc lipiile într-o tavă de teflon, fără ulei. Cartofii se curăță și se prăjesc (se fac cartofi pai). Varza se taie foarte mărunt și se amestecă cu puțină sare. Castraveții și gogoșarii se taie fâși lungi și subțiri.
Pe aceeași temăÎntr-o crăticioara se pune apa la fiert, cu condimentele, iar cand când apa dă în clocot se pun șnițelele de soia. Se lasă să mai dea în clocot de 3-4 ori, după care se iau de pe foc și se lasă în apa încă două ore (e bine să le aveți pregătite din timp). Se scot, se scurg bine și apoi se taie fâșii subțiri și lungi. Se prăjesc în ulei de măsline.
Se ia o lipie și se pune maioneza, apoi soia prăjită, castraveții murați și gogoșarii, cartofii pai, varza taiata și ketchup-ul. Se rulează strâns.