Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Cea mai bună rețetă de shaorma din lume se face în casă! Care e secretul ca să dai gust din plin

Ești fan shaorma și totuși vrei să vezi ce înseamnă un preparat cu adevărat savuros? Atunci încearcă să faci totul chiar la tine în bucătărie! Cum se pregătește cea mai bună rețetă de shaorma făcută în casă?

Cea mai bună shaorma se face în tigaia Regis Stone Wok

Ești fan shaorma și totuși vrei să vezi ce înseamnă un preparat cu adevărat savuros? Atunci încearcă să faci totul chiar la tine în bucătărie! Cum se pregătește cea mai bună rețetă de shaorma făcută în casă?

Spre deosebire de produsele de la fast food-uri, mâncarea pregătită acasă e mult mai gustoasă!

Pentru a pregăti cea mai bună rețetă de shaorma făcută în casă vei avea nevoie de câteva ingrediente:


  • boia dulce
  • pudră de usturoi
  • sare și piper, condimente după gust (curry, coriandru, „7 spices-7 condimente” etc)
  • lipii
  • ketchup/maioneză/sos de usturoi
  • ceapă
  • castraveți murați
  • roșii/castraveți
  • piept de pui

Cum pregătim cea mai bună rețetă de shaorma făcută în casă?

Taie pieptul de pui în fâșii micuțe sau cubulețe și rumenește bine de tot în ulei. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Wok, așa că nu a fost nevoie să punem mult ulei. Adaugă condimente după gust (sare, piper, curry, coriandru, boia dulce, pudră de usturoi etc).

Taie ceapa în fâșii cât mai subțiri și călește-o alături de pieptul de pui, până devine moale și dulce.

Ia lipia, ține-o 4-5 secunde direct pe ochiul de la aragaz, apoi întoarce ca să se încălzească și pe partea cealaltă. Apoi o iei, o ungi bine cu maioneză, torni câte ingrediente dorești (carnea cu ceapa călită, castraveții murați, roșiile și castraveții, dar și alte ingrediente preferate de tine), adaugi ketchup sau sos de maioneză deasupra, rulezi și savurezi! Cea mai bună rețetă de shaorma de casă se poate servi alături de o porție generoasă de cartofi prăjiți!

Secretul reușitei este folosirea condimentelor și modul în care aroma dulce de la ceapă se îmbină perfect cu carnea de pui condimentată!

Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Wok, ce ne-a permis să folosim doar un strop de ulei. Carnea și ceapa nu s-au lipit și noi am obținut astfel un super preparat, gustos dar și extrem de sănătos! Acest lucru se datoarează învelișului special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă. Indiferent ce ingrediente alegi acestea nu se lipesc și își păstrează nu doar forma, ci și culoarea vie și substanțele nutritive!

Mai mult decât atât, baza din oțel inoxidabil a produselor din gama Regis Stone permit distribuirea uniformă a căldurii pentru ca tu să poți pregăti totul mai simplu și mai rapid. Nu degeaba concurenții din emisiunea „Chefi la cuțite” au ales mereu să gătească în aceste tigăi!

Încearcă și tu, cu siguranță o să ne mulțumești mai târziu!

Video