Supă de roșii cu usturoi și parmezan. Rețetă din bucătăria italiană
Cu multe roșii de grădină bine coapte, cu usturoi și frunze de busuioc, iar la final cu parmezan răzuit, va fi un adevărat răsfăț culinar această supă de roșii cu usturoi și parmezan, inspirată din bucătăria italienească.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 24 August 2020, 09:40 | Actualizat: Luni, 24 August 2020, 10:01Este delicioasă atât caldă, cât și rece de la frigider, mai ales în zilele toride de vară!
Ingrediente pentru rețeta Supă de roșii cu usturoi și parmezan:
- 1 kg roșii
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- 1 pâine
- 1 l apă, sau supă de legume/pui
- 1 ardei iute, sau fulgi de chili
- 100 g parmezan
- Pentru servit:
- felii de pâine prăjite
- mujdei de usturoi
- 1-2 vinete
- ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- parmezan
Mod de preparare pentru rețeta Supă de roșii cu usturoi și parmezan
Se călesc în ulei de măsline, ceapa și usturoiul, curățate și tocate și puțin chili, sau ardei iute tocat.
Se adaugă roșiile decojite și tocate și se amestecă bine pe foc, asezonând totul cu sare, piper și frunze de busuioc. Apoi se adaugă pâinea tăiată în cuburi și apa sau supa.
Pe aceeași temăSe fierbe supa de roșii italiană pentru o oră la foc mic, iar la final se adaugă parmezan ras, frunze de busuioc și ulei de măsline.
Pentru servit, se curăță vinetele, se taie cuburi se presară cu sare și se rumenesc bine în ulei de măsline. Se scot pe prosoape și se stropesc cu mujdei de usturoi, apoi se așază pe feliile de pâine, prăjite în prealabil.
Se servește delicioasa supă de roșii cu usturoi și parmezan cu feliile de pâine umplute cu vinete.
Este gustoasă și foarte sățioasă, alceva nici nu ne mai trebuie la masă!