Tocană de legume, rețetă rapidă și gustoasă de la mănăstirea Sihăstria Putnei
Tocana de legume după o rețetă de la mănăstirea Sihăstria Putnei este o mâncare hrănitoare, sănătoasă și potrivită inclusiv în zilele de post.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 23 Iunie 2020, 17:14 | Actualizat: Sambata, 14 Noiembrie 2020, 18:23Tocana de legume este un deliciu al sezonului.Gospodinele o pregătesc de acum pentru toamnă, și este potrivită și în zilele de post, de aceea îți propunem o rețetă simplă, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.
Pe aceeași temăEste foarte bună, nu necesită mult timp pentru preparare și nici multă îndemânare. Poate constitui oricând un aperitiv, la fel cum este zacusca sau alte preparate de acest fel.
Ingrediente pentru rețeta de tocană de legume:
1 kg de morcovi;
1 kg ardei kapia;
1 kg gogoşari;
3 kg de roşii 4-5 ardei copţi;
300 ml ulei;
Sare, piper, enibahar, foi de dafin.
Pe aceeași temăMod de preparare pentru rețeta de tocană de legume:
Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare. Se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoare şi o linguriţă de sare neiodată. Se dă focul la mic şi se amestecă periodic, până se moaie legumele. Între timp ardeii şi gogoşarii se taie fâşii. Când ceapa şi morcovul s-au înmuiat, se adaugă ardeii.
Se amestecă şi se fierbe tocana în continuare până se înmoaie şi aceştia. Se adaugă ardeii copţi curăţaţi de coji şi seminte şi rupţi fâşii. Roşiile se opăresc şi se fac pastă ca aici. Se adaugă pasta de roşii şi se mai fierbe tocana circa o jumătate de oră. Se potriveşte de sare, se adaugă piper, câteva boabe de enibahar şi câteva foi de dafin. Se mai fierbe 10-15 minute, după care se toarnă (fără a opri focul) în borcane sterilizate, se pun capacele şi se aşează pe capac pentru 5 minute, după care se pun borcanele între pături pentru a se răci încet şi a se steriliza. Când s-au răcit se aşează în cămară. Este un aperitiv excelent şi o gustare deosebită și idelă si în perioadele de post.