Rețetă tocană de legume. Această conservă pentru iarnă se prepară în cel mult o oră și nu necesită multă priceprere. Dacă doriți, puteți adăuga orez spre finalul procesului de fierbere. Rețetă tocană de legume tradițională, gustoasă și ușor de preparat.
Ingrediente pentru rețeta de tocană de legume:
- șase cartofi
- un ardei
- o ceapă roșie
- o telină
- trei roșii
- 250 ml. de ulei de măsline
- o vânătă
- un morcov
- sare
Mod de preparare pentru rețeta de tocană de legume:
Pentru început toate legumele trebuie spălate și curățate. Cartofii și morcovul se taie felii și se pun la fiert în apă caldă.
Citește și: Tocană de legume cu orez. Rețetă tradițională ca la mama acasă
Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se călesc într-o tigaie în care a fost încins înainte uleiul de măsline. Ideal ar fi ca ceapa să fie adăugată prima la călit.
Într-un vas încăpător adaugi ulei cu apă și călești vânăta împrună cu țelina tăiate mărunt. Peste vânătă și țelină adaugi, în vasul încăpător, cartofii, morcovul, roșiile ardeiul și ceapa. Legumele se lasă pe foc până considerați că tocana este suficient de gătită. Sarea se adaugă după gust.