Care este rolul verdețurilor de sezon în cura de detoxifiere și în dietele de slăbire?
Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a venit cu sfaturi utile pe timp de pandemie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 15 Aprilie 2020, 10:30 | Actualizat: Miercuri, 15 Aprilie 2020, 10:57Este primăvară, dar traversăm o perioadă mai deosebită datorită epidemiei de coronavirus, așa că trebuie să ținem cont de sfaturile specialiștilor pentru a ne hrăni sănătos și a avea o imunitate crescută a organismului.
Iar dacă este primăvară avem o diversitate de alimente verzi, perfecte pentru curele de detoxifiere a organismului, dar și pentru dietele de slăbire.
Primăvara organismul poate fi cu ușurință detoxifiat, datorită verdețurilor existente în piețe, deci putem începe tot felul de diete.
Pe aceeași temăSpecialiștii ne avertizează că mâncăm ceva mai mult în anotimpul rece, ne ascundem sub hainele groase și uităm de greutate. Primăvara este anotimpul prielnic pentru a scăpa de aceste kilograme în plus, mai ales că avem la îndemână salatele și verdețurile de sezon.
Primăvara verdețurile ar trebui să fie prezente zilnic în meniurile noastre, mai ales sub formă de salate, pentru a profita din plin de proprietățile curative ale acestora.
Legumele ar trebui să reprezinte 50% din ceea ce mâncăm, primăvara și mai puține alimente hipercalorice cu care ne-am hrănit în timpul iernii.
Primăvara se poate pune mai mult accent pe verdețuri, alături de ouă și de brânzeturi și mai puțin pe preparate din carne.
Pe aceeași temăDar, în funcție de gradul de activitate fizică se va asocia la fiecare masă și o sursă de glucide lente: pâine integrală, porții mici de orez integral, paste integrale, etc.
Iar dacă vrem să renunțăm și la câteva kilograme, pe lângă dieta cu verdețuri, trebuie să facem pauză și de la dulciuri.
Pentru mai multe detalii de la specialiști, accesați materialul video de mai jos: