Care sunt alimentele benefice împotriva răcelii și gripei din sezonul rece?
Dacă vrem să prevenim apariția răcelilor și a gripelor de sezon trebuie să introducem în dieta zilnică anumite alimente.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 30 Ianuarie 2020, 09:31 | Actualizat: Marti, 15 Iunie 2021, 14:15Nutriționistul Cristi Mărgărit, ne sfătuiește ce alimente să încludem în meniurile de zi cu zi pentru a preveni răceala și gripa.
Începem cu legumele și fructele cu un conținut mare de vitamina C și le excludem pe cele care conțin multe zaharuri.
Trebuie să evităm prăjelile care influiențeză negativ imunitatea organismului și să mâncăm cât mai sănătos posibil.
Nu uităm de tărâțele de ovăz și fulgii de ovăz din zona de fibre și nici de supele calde și hidratante pe care le putem servi în fiecare zi. Dintre acestea, Supa de pui este printre cele mai recomandate cu multe legume pline de vitamine.
Supa este benefică atât ca prevenție, dar și ca ameliorare a răcelilor și gripei, pentru că este hidratantă și bogată în nutrienți care ajută imunitatea organismului.
Citricele sunt foarte recomandate, având un aport crescut de vitamina C, dar și merele.
Un antibiotic natural este usturoiul pe care Cristi mărgărit ne sfătuiește să îl strivim și să-l lăsăm 10 minute așa, pentru că se activează anumite enzime benefice pentru partea cardiovasculară, apoi îl putem înclude în diverse rețete.
Dintre verdețuri, pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C, mai bogat decât anumite citrice. Îl putem adăuga în supe, sau în salate de legume, decocturi, smoothie-uri, etc.