Antena

Cele mai recomandate ceaiuri în sezonul rece, pentru creșterea imunității organismului

Ceaiurile au reprezentat din vremuri vechi principalele remedii naturiste pentru a ameliora simptomele răcelii, sau simptomele diferitelor afecțiuni, iar în articolul de față puteți citi despre cele mai recomandate ceaiuri în sezonul rece pentru creșterea imunității organismului.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 04 Ianuarie 2021, 14:09 | Actualizat: Luni, 04 Ianuarie 2021, 16:52
Ceaiuri în sezonul rece pentru creșterea imunității organismului
shutterstock

Imunitatea organismului se construiește încă din fragedă pruncie cu o alimentație sănătoasă, bazată, în principiu pe legume și fructe, dar și plantele medicinale au un rol important, datorătă proprietăților de calmare și ameliorare a anumitor afecțiuni, fiind folosite la diferite tincturi, ceaiuri, chiar și la medicamente. Foarte important de știut care ar fi cele mai recomandate ceaiuri în sezonul rece, pentru creșterea imunității organismului.

Se știe că cele mai la îndemână soluții pentru a ameliora anumite stări de disconfort cu care ne confruntăm de-a lungul timpului sunt ceaiurile de plante.

Iată care sunt cele mai la îndemână ceaiuri pentru ameliorarea răcelii, dar și a creșterii imunității:

1. Ceaiul de măceșe este cel mai popular remediu naturist pentru a combate răceala deoarece măceşele au un conținut bogat în vitamina C, chiar de 50 de ori mai multă decât citricele și de 200 de ori mai multă decât merele.

Măceșele mai conțin și vitamina A, vitamine din complexul B și vitamina K, iar ceaiul de măceșe, pe lângă proprietatea de a întări imunitatea, are și rol revigorant și de alungare a oboselii, îmbunătățește digestia și are proprietăți antiinflamatoare, care ajută la combaterea alergiilor.

Pe aceeași temă

Ceaiul de măceșe se poate prepara și din măceșe proaspete, bine zdrobite, dar în sezonul rece se prepară din măceșe uscate. Pentru 250 ml de apă fierbinte se folosesc 2 lingurițe de măceșe uscate și zdrobite.

2. Ceaiul de tei reprezintă al doilea remediu naturist dintre cele mai populare.

Florile de tei au proprietăți calmante, ceaiul de tei constituind un antidepresiv și un euforizant natural. Consumat în cazul răcelii și gripei, ajută la scăderea febrei, favorizând transpirația. Totodată ajută și la detoxifierea organismului, prin transpirație eliminând toxinele cumulate. Tot ceaiul de tei are și un puternic rol sedativ și tratează migrenele puternice.

3. Ceaiul din flori de soc are un puternic rol detoxifiant, ajutând în a debloca retenția de apă din organism, fiind recomandat și ca supliment natural în curele de slăbire. Are o aromă intensă care reduce inflamația căilor respiratorii. Florile de soc au proprietăți diuretice, antiinflamatoare, antiseptice și antivirale

4. Ceaiul de ghimbir are proprietăți energizante și de întărire a imunității organismului. Este benefic în curățarea plămânilor, având o acțiune expectorantă, ajutând la eliminarea secrețiilor care blochează respirația. Este foarte eficient împotriva bronșitei, dar și a astmului, decongestionând căile nazale superioare, și redând umezeala mucoasei gâtului.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

5. Ceaiul din foi de ceapă este considerat un adevărat leac natural pentru tuse și pentru durerile de gât. Se poate prepara doar din foi de ceapă uscate și bine spălate, sau dintr-o ceapă întreagă cu foi cu tot.

6. Ceaiul de urzică este recunoscut ca puternic detoxifiant, cu rol de a reduce retenția de apă. Consumat regulat, poate combate anemia și oboseala, revitaminizează organismul și îmbunătățește sistemul imunitar. Proprietățile sale antiinflamatoare îl fac benefic și pentru uz extern. Compresele cu ceai de urzici pot fi aplicate pe zonele cu eczeme, acnee rozacee sau iritații, iar acestea se vor diminua.

7. Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste în combaterea răcelii și gripei, deoarece are acțiune calmantă, dezinfectantă, antiiflamatorie și antialergică. Ceaiul de mușețel ameliorează durerile de cap și de gât, reduce efectele rinitei alergice, este un somnifer natural și reduce starea de iritabilitate.

8. Ceaiul de salvie conține acei antioxidanți numiți polifenoli, favonoizi, picrosalvina, dar și uleiuri volatile precum tuya. Salvia este folosită și la fabricarea numeroaselor medicamente, tocmai datorită efectelor sale benefice asupra sănătății. În răceli, ceaiul de salvie poate calma tusea seacă, reduce inflamația la nivelul căilor respiratorii și ușurează plămânii de secrețiile de mucus. Iar efectul sau antiseptic ajută la dezinfectarea bronhiilor și a căilor respiratorii superioare.

Cum se consumă ceaiurile pentru a fi benefice în creșterea imunității organismului?

Ceaiurile se vor consuma proaspete, imediat ce plantele sunt infuzate, altfel, nu numai că își pierd proprietățile, dar devin și toxice.

Nu trebuie consumate foarte fierbinți, dar nici reci, în perioada iernii. Vara se pot bea reci, chiar cu gheață ca tonice și hidratante.

Pentru rezultate optime, se vor alege ceaiurile din plate vărsate nu cele la pliculețe, pentru că acestea pot conține și cofeină, și conservanți, sau alte substanțe care nu sunt benefice sănătății organismului.

Whatsapp LinkedIn
ceaiuri sezonul rece cresterea imunitatii organismului top ceaiuri ceaiuri raceala si gripa
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei De ce apare tot mai des aurora boreală pe cerul României. Explicaţia cercetătorilor: "Ne putem aştepta să mai avem astfel de fenomene"
Videoclipul zilei
Citește și
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerea de stomac. Cum scapi de disconfort în mod natural, fără...
Ceaiuri recomandate în sezonul rece
Scade febra imediat! Tratamentul țigănesc, vechi de secole, recomandat de fitoterapeuți
Ce să faci dacă rămâi în weekend în București. ”Produs la Cluj”, târgul unde poți să încerci...
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia au stabilit data nunții. Marele eveniment va avea loc în anul 2025 Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Care e diferența dintre lavă și magmă. Puțini știu ce detaliu le deosebește useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop 2025: Un nou început astral pentru fiecare zodie Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Alimentele reduse cu 80% în supermarketuri. Comercianţii vor să scape cât mai repede de produsele de sărbători Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Cât a economisit un proprietar Tesla pe benzină în 6 ani. A dezvăluit costurile reale pentru 232.000 de kilometri... UseIT
Chec guguluf cu stafide și vanilie. Rețetă simplă pentru momente dulci Hello Taste