Antena Căutare

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerea de stomac. Cum scapi de disconfort în mod natural, fără pastile

Pentru cei ce își doresc să încerce un remediu natural împotriva durerii de stomac, s-a demonstrat că mai multe tipuri de ceai pot să ajute la calmarea disconfortul creat. Iată care sunt acestea!

ceasca de ceai
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerea de stomac. Cum le poți prepara | Pixabay

Ceaiul poate ameriola durerea și poate trata anumite simptome care vin la pachet odată cu aceasta, precum greața, balonarea și vărsăturile, ajutând și la tranzitul intestinal totodată. Iată ce soiuri de ceai trebuie să cumperi!

Atunci când se confruntă cu crampe sau dureri stomacale, cei mai mulți apelează rapid la ajutorul pastilelor, chiar dacă ar putea avea chiar în locuința lor o soluție naturală pentru calmarea durerii.

Citește și: A pus pliculețe de ceai în vasul de apă al toaletei și nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat | Video. Trucul care schimbă tot

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerea de stomac

O ceașcă fierbinte de ceai este o modalitate simplă și rapidă de a vă ușura simptomele. Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru a calma durerile de stomac și ce proprietăți au acestea:

1. Ceai verde

Ceaiul verde a fost adesea folosit pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății. De-a lungul istoriei, acesta a fost folosit drept un remediu natural pentru diverse probleme medicale, printre care și diareea sau infecția cu tifoidă, o boală alimentară care provoacă greață, vărsături, dar și diaree.

În urma studiilor, s-a descoperit că extractul de ceai verde a îmbunătățit semnificativ această problemă și redus durata spitalizării la copiii cu gastroenterită virală sau probleme gastrice. Mai mult decât atât, în cadrul studiilor efectuate pe animale, s-a demonstrat că ceaiul verde și componentele sale tratează și ulcerele gastrice, care pot cauza durere și disconfort mare, indigestie și pot afecta viața pacienților.

Experții atenționează însă că ceaiul verde băut pe stomacul gol poate avea anumite efecte adverse precum greața. Astfel, pentru a preveni acest lucru, este recomandat ca ceaiul să fie preparat în mod corespunzător și să fie servit după masă sau o gustare.

Puteți cumpăra ceaiul de la magazin sau puteți îl pregătiți prin adăugarea frunzelor de mentă zdrobite în apă fierbinte timp de 7-12 minute.

2. Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate avea, la rândul său, proprietăți calmante în cazul problemelor digestive. Acesta se obține prin fierberea rădăcinii de ghimbir în apă, având beneficii împotriva greței și a vărsăturilor.

Mai multe studii în care s-au folosit suplimente care conțin doze mari de ghimbir au arătat că acestea au ajutat chiar și la prevenirea grețurilor matinale la gravide, dar și în cazul greței și vărsăturilor induse de chimioterapie.

Se pare că ghimbirul poate reduce gazele, balonarea, crampele și indigestia, susținând în același timp buna funcționare a intestinului. Ceaiul de ghimbir este o variantă mai accesibilă, care poate avea proprietăți similare cu suplimentele. Acesta trebuie lăsat la infuzat în jur de 10-20 de minute.

Citește și: Ingredientul care îndulcește rapid rețeta de Ice Tea. Cu ce poți să înlocuișeti zahărul din această băutură

3. Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este deja o alegere bine cunoscută atunci când apar durerile de stomac. Studiile realizate pe animale au arătat că uleiul de mentă poate relaxa mușchii intestinali și poate ajuta la ameliorarea durerii.

De asemenea, mai multe studii efectuate pe 1.927 de persoane au arătat că uleiul de mentă reduce durata, frecvența și severitatea durerii de stomac la copii. Acesta poate preveni și greața și vărsăturile cauzate în urma chimioterapiei.

Deși majoritatea studiilor insistă în jurul proprietăților uleiului de mentă, ceaiul obținut din mentă poate oferi beneficii similare. Poate fi cumpărat sau pregătit acasă, prin înmuierea frunzelor de mentă zdrobite în apă fierbinte timp de 7-12 minute, informează Healthline.com.

4. Ceaiul negru

Ceaiul negru are un set de beneficii similare cu cele ale ceaiului verde, în special pentru calmarea durerilor de stomac. Poate fi deosebit de eficient în tratarea diareei. De fapt, într-un studiu efectuat pe 120 de copii, administrarea de ceai negru a ajutat la îmbunătățirea simptomelor.

Totodată, un studiu pe animale a arătat că ceaiul negru poate reduce frecvența diareei și în cazul infectării cu E. coli – un tip de bacterie care poate provoca probleme digestive. În cazul oamenilor, mai multe studii sunt necesare pentru acest caz.

5. Ceai de fenicul

Ceaiul obținut din fenicul este folosit adesea pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv dureri de stomac, constipație, gaze și diaree. Într-un studiu din 2014 efectuat pe 80 de persoane, administrarea unui supliment de fenicul timp de câteva zile înainte și în timpul menstruației a redus simptomele precum greața.

Un studiu în eprubetă a arătat că extractul de fenicul a blocat creșterea mai multor tulpini de bacterii, cum ar fi E. coli. De asemenea, a ajutat și la recuperarea intestinului după o intervenție chirurgicală.

Puteți prepara ceai de fenicul acasă, turnând o cană de apă fierbinte peste 1 linguriță sau 2 grame de semințe de fenicul uscate. Sau puteți înmuia rădăcinile sau frunzele plantei de fenicul în apă fierbinte timp de 5-10 minute înainte de a le strecura.

(P) Oja semipermanentă - tot ce trebuie să știi... Rezultate Loto 11 iunie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x