Importanța detoxifierii după sărbători. Legumele și fructele nu trebuie să ne lipsească din dietă
Am trecut peste sarmale, cârnaţi și foarte bunătăţi dulci. Şi acum ce urmează? Mulţi ar zice: meniul de Revelion! Dar până acolo mai e puţin. Şi începem detoxifierea. Cu cât mai rapid, cu atât mai bine! Şi regula numărul unu este să introducem în alimentaţie legume bogate în clorofilă.
Publicat: Luni, 30 Decembrie 2019, 12:27 | Actualizat: Marti, 15 Iunie 2021, 14:15- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Puteţi începe regimul de detoxifiere cu alimentele care v-au rămas în frigider. Legumele şi fructele pot fi foarte uşor integrate în preparate sărace în calorii dar bogate în nutrienţi. Este indicat să excludeţi din meniu, măcar pentru câteva zile, alimentele procesate, dar şi pe cele cu un conţinut de grăsimi ridicat.
Carnea poate fi înlocuită cu ciuperci sau vinete. Iar năutul şi fasolea pot înlocui cu succes cartofii albi. Puteţi alege şi cartofii dulci, o sursă importantă de vitamina C, vitamina B6, dar şi potasiu şi fibre. Nu trebuie să uitaţi însă nici de linte şi mazăre, care au un conţinut foarte ridicat de acid folic şi zinc.
Şi dacă totuşi nu vreţi să renunţaţi la carne, nutriţioniştii recomandă să o pregătiţi în cuptor, pe grătar sau să o fierbeţi. În lipsa uleiului folosit pentru prăjire, aportul caloric nu va mai fi la fel de ridicat. Apoi, un rol extrem de improtant îl joacă hidratarea. Nu uitaţi nici de ceaiurile din plante pe care le puteţi consuma neînducite.