Nicotina, prezentă în șase alimente preferate de români. Substanța se regăsește în mai multe tipuri de plante
Oamenii, când aud de nicotină, se gândesc la țigări. Ei bine, puțini știu că ea se regăsește și în alte tipuri de plante.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2024, 14:37 | Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2024, 14:37- Chefi la cuțite - ediție specială de Ziua Antenei 1! Vezi ce surprize au pregătit chefii vineri, 29 noiembrie, de la 20:30!
- Marele Premiu de Formula 1™ din Qatar e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2024!
Recent, s-a aflat de publicul larg faptul că nicotina nu se găsește doar în țigări. Această substanță este des întâlnită într-o serie de alimente pe care românii le consumă des.
Pe aceeași temăNicotina, prezentă în șase alimente preferate de români. Substanța se regăsește în mai multe tipuri de plante
Conform unei surse, nicotina nu se găsește doar în țigări. Acest lucru a dat peste cap tot sistemul de valori al oamenilor, mai ales al nefumătorilor.
Pe aceeași temăNicotina se regăsește în diferite tipuri de plante, nu doar în tutun. Multe dintre alimentele care conțin această substanță sunt în meniul zilnic al românilor.
Pe aceeași temăNutriționista Nicole Maholy, în cadrul unui interviu acordat publicației The Focus, a scos la iveală multe lucruri necunoscute pentru publicul larg.
Aceasta a specificat faptul că nicotina se regăsește în șase alimente preferate de oameni și care sunt considerate sănătoase. Este vorba de roșii, cartofi, ardei, vinete, conopidă, dar și de ceai.
Pe aceeași temăNicole Maholy a susținut că aceste alimente, deși conțin nicotină, substanța se regăsește în cantități mici, care nu creează dependență și nu afectează în mod negativ organismul.
Roșia, de pildă, conține o cantitate insesizabilă de nicotiă. Conform sursei menționate, doza zilnică de nicotină a unui fumător este de aproximativ 17 micrograme. În timp ce, în cazul alimentelor menționate anterior, doza este de 2 până la 7 micrograme pe kilogram.
„Cantitatea de nicotină din aceste alimente nu este suficient de mare pentru a activa centrele de recompensă din creier asociate cu comportamentele dependente, așa că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze că, dacă le consumă, le vor cauza o dependență”, mai precizează nutriționista.