Cele mai speciale deserturi din bucătăria internațională
Reporterii de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne-au purtat în lumea dulciurilor și ne-au ademenit cu cele mai speciale deserturi din bucătăria internațională.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 22 Ianuarie 2021, 13:31 | Actualizat: Vineri, 22 Ianuarie 2021, 14:35În direct dintr-o brutărie din București, Mădălina vasile, reporter la Super Neatza, alături de Cristi Negoiță, antreprenor, ne-au prezentat care sunt la ora actuală cele mai speciale deserturi din bucătăria internațională.
Dacă până acum am făcut cunoștință cât de cât cu deserturile tradiționale din toate bucătăriile lumii, specialiștii în domeniul culinar vin în permanență cu idei noi de deserturi, sau pur și simplu aduc reinterpretări la cele vechi, ceând astfel gusturi diferite dar și aspect spectaculos.
Iată mai jos care sunt cele mai speciale deserturi din bucătăria internațională:
Cristi Negoiță a ales pentru această prezentare pe cele mai apreciate de clienți, din brutăria sa.
Printre primele locuri se situează gogoșile italiene ”Bomboloni”. Sunt gogoși tradiționale din Italia cu cremă de soc, pudrate cu zahăr cu aromă de vanilie. Cremele de la aceste gogoși se pot alege în funcție de gusturile fiecăruia. Cele mai des folosite sunt cremele de vanilie, sau sunt umplute cu diverse sortimente de gem și dulceață.
Un alt desert foarte apreciat este tarta franțuzească La Galette de Rois. Este o tartă cu aluat foietaj, care se prepară doar în luna ianuarie pentru ziua de bobotează( 6 ianuarie), zi în care se sărbătorește vizita celor trei regi magi la pruncul Iisus.
Tarta La Galette des Rois este umplută cu o crema "frangipane" , care constă într-un amestec de cremă din migdale și cremă de vanilie. Fiecare galette trebuie să conțină o figurină mică de ceramica, numita "feve", iar cine găsește această figurină in porția sa este numit rege și primește o coroniță. Se porţionează în atâtea porţii câţi meseni sunt la masă plus încă una care se numeşte “porţia Bunului Dumnezeu”, “porţia Fecioarei” sau “porţia săracului” şi este destinată primului sărac ce va bate la uşă în acea zi. Cel ce va fi desemnat regele zilei va păstra figurina şi coroana şi va face cinste cu Galette des Rois în următorul an.
Tot din bucătăria franțuzească, foarte apreciate sunt prăjiturile Canele de Bordeux, preparate dintr-o cremă de vanilie aromatizată cu rom și caramelizată la exterior până se închide bine la culoare.
Din bucătăria israeliană avem prăjitura Hamantaschen. Este o prăjitură evreiască askenază din aluat cu făină de migdale, preparată în formă triunghiulară și umplută cu dulceață de portocale și caise. Prăjitura Hamantaschen este asociată cu sărbătoarea evreiască din Purim. Numele se referă la ticălosul Haman din povestea Purimului. În ebraică, hamantashen sunt cunoscute sub numele de „urechile lui Haman.
Din Yemen avem o prăjitură tradițională evreiască sub formă de lipie cu unt, foarte gustoasă, care este ceva între pâine și desert.
Nu lipsesc nici croissantele franțuzești, dar nici tartele umplute cu cremă de vanilie și fructe: caise, piersici, etc.
Iar din România Cristi Negoiță s-a oprit la celebra alivancă dulce, pe care a reinterpretat-o și i-a adăugat piersică și ciocolată albă. Seamănă foarte mult cu un cheesecake, dar are avantajul că este gluten-free.
Pentru mai multe detalii despre cele mai speciale deserturi din bucătăria internațională și pentru a vedea de unde le puteți comanda, accesați materialul video de mai sus!