Chiftele de vită cu oaie în sos de roșii. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 5 iulie 2022
În ediția din 5 iulie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a pregătit mai multe rețete culinare printre care și delicioasa rețetă de chiftele de vită cu oaie în sos de roșii.
Publicat: Marti, 05 Iulie 2022, 12:58 | Actualizat: Duminica, 20 Noiembrie 2022, 07:50Chef Radu Darie, bucătarul de serviciu de la Super Neatza, a preparat în ediția din 5 iulie 2022 a matinalului o interesantă rețetă de mic dejun delicios cu ouă și rondele de orez, o rețetă de desert fabulos, un tiramisu interesant, dar și mai multe rețete de fel principal, una dintre acestea fiind mult adorata rețetă de chiftele de vită cu oaie în sos de roșii.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi varianta lui chef Radu Darie a rețetei de chiftele cu iz de copilărie.
Pe aceeași temăChiftele de vită cu oaie în sos de roșii - Ingrediente
- Pentru prepararea chiftelelor:
- 1 kg carne tocată, vită + porc
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar verde
- 1 lingură de sare
- 1/2 linguriță de piper măcinat
- 1/4 linguriță cu coriandru măcinat
- 1 linguriță de amestec de roșii uscate cu ceapă și oregano
- 2-3 ouă
- 3 felii de pâine înmuiate în lapte
- puțin ulei pentru prăjit
- Ingrediente pentru sos de roșii:
- 500 gr roșii proaspete
- 2 cepe mari
- 2 căței de usturoi
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 1 crenguță de cimbru proaspăt
- 1 linguriță cu amestec de roșii uscate cu ceapă și oregano
- pătrunjel și mărar verde
- mozzarella răzuită
Rețetă de chiftele de vită cu oaie în sos de roșii - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea compoziției pentru chiftele care se va odihni la rece o perioadă de timp, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.
Într-un bol se amestecă carnea tocată cu toate condimentele, se acoperă cu o folie de prospețime, apoi se pune la rece pentru 30-40 de minute. După acest interval de timp se spală mărarul și pătrunjelul, se scurg bine și se toacă mărunt. Se adaugă peste carnea tocată împreună cu pâinea înmuiată în lapte și bine scursă. Textura compoziției se omogenizează cu 1-2 ouă.
Pe aceeași temăSe formează chiftelele mai mari și aplatizate precum pârjoalele moldovenești și se rumenesc pe toate părțile într-o tigaie unsă cu ulei. Apoi se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se continuă prepararea lor la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade Celsius.
Între timp, se prepară deasupra aragazului un sos delicios de roșii. Se curăță ceapa și usturoiul și se călesc în ulei, apoi se adaugă roșiile curățate și tocate. Se fierbe sosul de roșii până când devine consistent, asezonându-l, după gust, cu condimentele enumerate în lista de ingrediente.
Pe aceeași temăChiftelele se adaugă în acest sos și se mai fierb împreună 10-12 minute. Se servesc presărate cu verdeață tocată și mozzarella răzuită.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de chiftele de vită cu oaie în sos de roșii, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 5 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.